EKSEMPEL PÅ ASTROLOGISK VEILEDNING

HVA FÅR DU NÅR DU BESTILLER?

Når du bestiller astrologisk veiledning, er det på forhånd greit å vite litt om hva du får. Jeg gir deg derfor her et eksempel på en av de veiledningene jeg har gitt. Denne er i forbindelse med en kvinne som var usikker på om hun skulle bli i forholdet sitt, eller gå videre alene. Hun bestemte seg etter å ha lest det følgende, for å bli værende og gi det en ekstra sjanse.

Rapporten er selvsagt anonymisert, og samtidig svært så skreddersydd for akkurat denne kvinner. Avhengig av hvilket spørsmål du stiller, vil din rapport vinkles i forhold til dette. Poenget er at rapporten blir spesielt utformet for deg. I det følgende eksempelet  får du presentert hovedessensen i hvordan jeg jobber. Her er tilbakemeldingen kunden gir, etter å ha mottatt rapporten:

“Dette var utrolig å lese ! Du skriver og forklarer veldig godt, Anne Elin! Du er en meget god pedagog og jeg blir rørt av at du også drar inn deg selv i tolkningen! Det er så flott ! Tusen takk for for at du svarte på spørsmålene mine underveis i tolkningen. Da ble horoskopet enda mer personlig, og som sagt det er rått bra at du også er så “stor ” at du kan referere til deg selv og ditt eget liv.

Dette var til stor,  stor hjelp for meg.  Jeg vurderte jo om jeg skulle gå helt ut av forholdet mitt da jeg skrev til deg, men par tolkningen din gjorde at jeg endret synspunkt på det og nå vil vi jobbe for å flytte tilbake til hverandre i 2011″  Helene, kreps

PS: Denne veiledningen er kun et eksempel. Jeg skreddersyr veiledning for DEG, så om du ønsker en liknende oppbygget tekst som denne, så vennligst opplyse om det i din bestilling. 

ASTROLOGISK PAR VEILEDNING FOR HELENE

Hei Helene, og takk for din bestilling av parhoroskop. Det er ganske interessant at du valgte akkurat meg som astrolog, for jeg er – som deg – veldig ild influert og har selv tre planeter i kreps. Også jeg kan være  sjalu. Og jeg har også vært sammen med en dobbel tvilling. Så jeg kan veldig lett sette meg inn i din manglende følelse av trygghet og sjalusi i forbindelse med partneren din.

Jeg vil systematisk jobbe meg gjennom hvordan dere passer sammen, og begynner med å se på deres soltegnskombinasjon. Deretter kombinerer jeg fortløpende deres måne, Venus og ascendent tegn. For hvert avsnitt vil jeg ha fokus på det du spør om i din bestilling: På hva du konkret kan gjøre for å få forholdet til å bli bedre. Og også hva han eventuelt kan gjøre. Jeg vil også fokusere på dette med ditt behov for trygghet og tillitsproblemet/sjalusien som du jobber med. Etter å ha sett på disse fire planetariske posisjonene, og de viktigste aspektene innen dem, vil jeg komme med en oppsummering og sammenfatning av hele den astrologiske situasjonen. Til slutt vil dere få en bonus i form av en tarot lesning der spørsmålet er hva du trenger å vite for å kunne bli mest lykkelig i forholdet til din partner.

Hvordan soltegnene deres passer sammen

Aller først vil jeg nevne at ditt horoskop er dominert av elementet ild, mens hans er dominert av luft. Sammen gir dette en aktiv og livlig kombinasjon med store muligheter for å inspirere hverandre, tenk bare på hvordan luften kan få ilden til å brenne sterkere, og på hvordan ilden kan varme luften opp så den stiger høyere. I utgangspunktet en mental og handlekraftig kombinasjon, der det sjelden vil bli kjedelig, men oftere noe dramatisk og kanskje overaktivt om noen kommer litt ut av kontroll. Vær observant her på ikke å overdrive og prøve å fange ham, han er så lett at han alltid vil smette unna, og han trenger det, det er på et slikt prinsipp han fungerer. La ilden din brenne i et passelig nivå, og for å skape harmoni er det best å la den brenne jevnt og trutt. Eksempel til handling: Om du er frustrert og føler at ilden din er i ferd med å eksplodere – prøv å kanalisere energien ut et annet sted, jeg har selv mye ild i meg, og finner hjelp i for eksempel å ta en tur i en park når jeg trenger å koke over. Der kan du visualisere at du lar trærne ta imot den hissige energien, og at du trekker tilbake frisk og renset luftenergi fra dem. Eller ring til en venninne for å få luftet følelsene litt. Skriv ut frustrasjonen og brenn arket etterpå – hva som helst – alt annet enn å la partneren være den som ”tar” den første og heftige frustrasjonen. Når brodden er tatt av det som var vondt, kan du sikkert snakke med ham om det etterpå på en mye roligere måte.

Du har solen din i kreps og han har sin sol i tvilling. Her kombineres vann og luft. Tegnene ligger etter hverandre, tegnet krepsen kommer like etter tegnet tvillingene, hvilket betyr at han har en del han kan trenge å lære av deg, du har vært gjennom noen tidligere erfaringer, som han kan trenge å høste erfaringer av. Dette kan av og til få ham til å føle seg en smule underlegen eller irritable ovenfor deg, siden det i lengden kan være plagsomt å føle at du er læremesteren, mens han er eleven. På den annen siden forstår du ham veldig godt, siden du vet hvordan han har det – du har vært der før. Han kan også føle seg trygg på deg, at du har de svarene han søker. Dette kan også være en av årsakene til at han skylder på at deg når det gjelder det som er vanskelig i parforholdet: Han bruker dette som selvbeskyttelse. Innerst innen sanser han nok at du ligger litt foran ham i sjelelig lærdom, og det er ikke alltid så lett. Husk å vise hensyn her, og prøv å forstå noe som kanskje ikke engang han selv forstår. (Vær obs på at jeg ikke sier at du er smartere eller overlegen ham. Det har ikke med intelligens å gjøre. Det har mer med enkelte stadier å gjøre, om hvor man er i livet, og om hva man trenger å lære noe om).

Ting går aldri bare en vei, for du kan selvsagt også lære mye av ham. Han er veldig fleksibel og tolerant, og kan absolutt gi deg innsyn i varierte måter å se verden på, i nye ideer og i nye mennesker. Han er så variert og mangesidig, han vet litt om alt, han er nysgjerrig og en mester i å samle kunnskap. Lett som en sommerfugl flyr han rundt og samler litt her og litt der, og vil gjerne dele det med deg. Noe med ham som kan trigge sjalusien din, ligger nettopp i dette kanskje rastløse med ham. Du føler kanskje at han er litt lett og flørtete, og på en måte så er han nettopp det: LETT. Han går ikke dypt i sine kontakter slik du kanskje gjør. Han har ikke den samme dybden, meningen og varmen i den energien han retter mot andre. Nei, han snuser kanskje litt, men så flakser han videre. Og han snuser gjerne like mye på den mannlige kelneren, som han gjør på den kvinnelige (og det betyr ikke at han er bifil). Du derimot, som går dypere i ditt forhold til andre, forstår kanskje ikke at dette er mulig, for om du hadde oppført deg slik som han gjør, så hadde det betydd noe helt annet: Nemlig at du virkelig brydde deg. Om enhver. Men slik er det ikke for ham. Han er mye mer emosjonelt distansert enn det du er. Og dette er også noe som kan føles litt truende… du ønsker kanskje at han skal være mer intenst, emosjonelt, lidenskapelig og interessert i akkurat DEG? Nå føles det kanskje som om du må dele ham med ”alle”, og at du ikke får en smule mer enn dem? Her kan han gjøre noe, være bevisst dette og kanskje vise deg litt ekstra oppmerksomhet, nå som han vet at det virkelig betyr noe for deg. For det er ikke det at du blir sjalu for å plage ham. Det er jo bare fordi du blir skremt over at han kanskje ikke bryr seg nok… tanken skremmer deg at kanskje bryr han seg akkurat like mye om deg (eller like lite) som han gjør om alle andre? Ta det med ro. Du er akkurat den kvinnen han er ute etter, og det kommer jeg til når jeg senere skal ta for meg deres Venus tegn.

Hva du kan gjøre med dette? Fint lite. Det er ikke lett å styre sjalusi, og det er heller ikke lett å endre et menneske. Kanskje det viktigste du kan gjøre er å tenke tanken så mange ganger at den blir sann, og tanken bør helst være: ”Det er min illusjon at han bryr seg mer om henne, enn han gjør om meg. Det er jeg som får alt hans beste. Og dette er bare et sosialt skuespill. Han ville ha vært slik selv om den nydelige damen der var en skrukket mann”. Noe slikt. Ordene får du velge selv. Hans side av saken, er at han ved å bli bevisst dette, kan jobbe litt ekstra for å gjøre deg trygg. En kreps trenger litt ekstra trygghet for å blomstre i kjærlighet – slik er det bare. Og vil ha gjøre deg lykkelig, som han sikkert vil, har han et godt kort på hånden her. Det er ikke så mye som skal til. En liten beroligende kommentar. En liten berøring… dere får avtale et signal når du trenger noe ekstra av ham, og så kan han ha det gøy med å øve seg…

En annen ting det er OK å være bevisst her, er hans side av saken. Det er ikke så lett for en tvilling å møte krepsens store behov for følelsesmessige bekreftelser, og det kan få ham til å smette litt unna. Det er derfor viktig å snakke om dette, så tvillingen ikke føler seg manipulert og ”tvunget” til å vise mer følelser enn det som føles behagelig for ham, dette har med forståelse av behov å gjøre, og en ting er at du som kreps forstår hans side av saken, men det er også svært viktig at han forstår din. Du er ikke emosjonell for å plage ham. Du er det fordi du bryr deg, og fordi du er skrudd sammen slik. Og fordi du er kvinne, så klart. Om han kan forstå dette med deg, er det kanskje lettere for ham å gi deg det du trenger. Han trenger ikke føle seg presset, men mer heller at han har funnet en lett, liten oppskrift for å gjøre deg lykkeligere. Det vil kanskje føles unaturlig i begynnelsen, men ”fake it til you make it” – om det er det som må til (jeg snakker da om dette å vise ekstra oppmerksomhet ved for eksempel å berøre deg på armen i situasjoner som kan virke truende). Og Helene: På samme måte som han bør forstå deg, er det lurt at du også forstår at han ikke har så lett for å vise følelser, som det du har. Det er noe han kanskje mer må lære seg å demonstrere. Han har behov for bevegelsesfrihet – dette er som å puste for ham. Så også du har noe å øve på her (jeg vet, det er ikke lett…) Men det blir gi og ta for å få dette til å fungere maksimalt. Krepsen gir mer frihetsfølelse og tvillingen gir mer følelsesmessig respons. Da blir det bedre.

Hvordan månetegnene deres passer sammen

Du har månen din i væren, Helene, og han har sin i skytten. Begge har den altså i samme element (ild), og dette er et perfekt utgangspunkt for å forstå hverandre. Månen styrer hvordan man føler, hvordan man føler seg trygg og hvordan man instinktivt reagerer. Ens impulsive reaksjoner, for å si det slik.

Denne kombinasjonen er spontan, intuitiv og kanskje litt eksplosiv. Begge disse måneplasseringene taler egentlig for å ha et noe distansert forhold til følelser, man er litt ukomfortabel med avhengighet og det å trenge noen. Slik sett forsterker det hans tvilling energi, som også er litt distansert til følelser, mens det gjør krepsens emosjonelle responsbehov noe lettere. Slik sett oppheves noe av det som jeg sa i forrige avsnitt om soltegnene: Nå viser det seg at Helene emosjonelt sett ikke er så opptatt av følelsesmessige bekreftelser likevel. Hun er litt tøffere enn en rendyrket kreps. Vær energien gjør henne mindre emosjonell og mer handlingsrettet. Likevel må sol og måne kombineres; hun er et menneske med et stort behov for følelsesmessig respons, men det er gjerne ikke like viktig for henne for henne som vi tidligere var inne på.

Samtidig blir det jo slik at han med denne måneplasseringen kanskje blir ennå mer en som smetter unna når det emosjonelle kommer inn i bildet, hvilket kan få hennes heftige vær måne til å reagere noe heftig, impulsivt og insisterende når hun uttrykker sine behov for bekreftelse.

Hans måne får ham gjerne til å intellektualisere sine følelser, slik at han sitter igjen med regler for hva som er ”riktig” og ”galt” å føle, noe som kan gjøre henne ganske utålmodig og irritert. Man føler det man føler, tenker hun, og man trenger da ikke tenke over det på forhånd! Han bruker gjerne humor for å snakke henne ut av hennes sinne.

Dette er uansett en harmonisk kombinasjon. Følelsesmessig passer dere veldig godt sammen. Begge ønsker personlig frihet og en viss mengde uavhengighet. Nok et tegn på at det blir lettere å være kreps når man har månen sin i væren, så dette er en virkelig god plassering for deg, Helene. Men det kan komme i konflikt med krepsens behov for å ”eie” litt også… Ingen av skytte- eller vær-månene vil eies. Men det vil gjerne en kreps. Både eie og eies… Så her kan noe av årsaken til din utrygghet ligge – en evig dualisme som kanskje forvirrer deg litt. Det du kan gjøre, er å være bevisst dette, og observere hva som skjer idet utryggheten kommer snikende. Hvor går grensen mellom for mye og for lite frihet? Hva er akseptabelt for deg? Krepsen i deg sier en ting, og væren en annen… hvem skal du lytte til? Prøv å lytte til begge samtidig, så du kan få balanse her. Sikkert lettere sagt enn gjort, men hva ellers kan man gjøre enn å prøve å styre tankene sine? Respekt er også et viktig ord her. Prøv ikke å tråkke over hverandres grenser. Det er viktig at man får ha noe av privat livet sitt i fred. Det jeg har kjent på her, har for eksempel med SMSer og nettet å gjøre. Jeg liker ikke når kjæresten min bruker alt for mye av tiden vår sammen, ved at han surfer på Internett. Jeg blir faktisk av og til redd for at han flørtende chatter med andre damer… og vet at det er helt urettferdig å tenke slik, for flørte litt og kommunisere med andre må han jo få gjøre, men følelsen av at det er noe man helst ikke burde ha sett.. vel, vel… når man tviler, skal man velge å tro, er det også noe som heter. Å tro på den andre inntil det motsatte er bevist. Å snakke om hvor grensene går kan også hjelpe.

Uansett: Dette er en bra måne kombinasjon. Dere vil føle dere vel på hjemmebane, så det å bo sammen er ingen dårlig ide.

Hvordan ascendentene deres passer sammen

Du har din ascendent (asc) i steinbukken og han har sin i væren. Asc sier noe om førsteinntrykket du gjør på folk, det kan sies å være den masken du siler ditt indre gjennom og ut til verden. Folk vil oppfatte seg som det tegnet du har asc i, heller enn soltegnet/stjernetegnet ditt, hvis de ikke kjenner deg så godt. Asc kan også si noe om fysisk utseende. Asc er også noe som vi integrerer/automatisere i vår personlighet, den blir en del av oss, vi influeres av det tegnet den står i, og den må kombineres ikke bare med sol og måne, men også alle de andre planteposisjonene vi har. Men nå er det riktignok sol, måne og asc som er viktigst i et horoskop.

Noe som det er viktig å huske på i denne forbindelse, er at han har sin asc i samme tegn som du har din måne i. Dette har betydning, siden disse to vil virke på samme linje mellom dere, for å si det slik. Konkret betyr det at det ansiktet han viser utad, den han kan oppfattes som, i stor grad vil samsvare med slik du føler og reagerer. Han vil altså få en fin resonans hos deg, om man kan si det slik. Du føler at med hans ytre, er det noe som stemmer, noe som i stor grad appellerer til dine følelser, og som du føler deg trygg og vant med. Du føler for den delen av ham som han hovedsakelig viser mot omverden. I dette tilfelle får hans asc i væren ham til å virke spontan, aktiv, entusiastisk, livlig, konkurransefokusert, selvsikker og initiativrik – det var i alle fall gjerne slik du først oppfattet ham, og nå som du kjenner ham bedre, har dette bildet nødvendigvis endret seg noe. Du føler deg uansett hjemme med den han ”representerer” utad (og husk at asc også automatiseres i personligheten vår). Med asc i væren har han også et stort behov for å være i et fast forhold. Han har et sterkt behov for å forstå og være rettferdig mot partneren.

Du, Helene, har asc i steinbukken, som jeg sa litt om i første mail. Her vil jeg tilføye at den største utfordringen med denne asc, er den svingende selvtilliten. Ene øyeblikk er du konge, neste øyeblikk nesten ingenting. Dette gjør deg svært selvsikker på noen felt, og svært engstelig på andre. Og nå vet du at det ikke er din skyld, men astrologiens! Jobben kan være et trygt område, mens det å kunne tro på at du kan opprettholde et fast kjærlighetsforhold, kan være vanskeligere for deg å tro på. Du ser ikke deg selv helt klart med denne ascendenten, og undervurderer deg selv. Du er bedre enn du tror! Når du er i et kjærlighetsforhold, er det lettere å tro på deg selv, og du utvikler store evner til å være omsorgsfull ovenfor andre.

Dere kan passe sammen på den måten at han her kan være litt stor og sterk buffer i situasjoner der du ikke føler deg så trygg/sterk. Her kan dere utfylle hverandre fint og være både impulsive og forsiktige på samme tid. Husk å la ham få komme sterkt frem her, la ham få lov til å støtte deg og gjøre deg lykkelig, slik at han også kan føle seg lykkeligere ved det. I forhold til det vi tidligere har sagt, om ditt kanskje ekstra trygghetsbehov som han bør ”mate” litt, gir asc kombinasjonen dere en fin kombinasjon til å spille på kontrasten mellom det maskuline og det feminine. Her kan du våge og slippe kontrollen, slik at når dere er ute blant folk og er sosiale, kan han få fremstå litt som prinsen og du som prinsessen. Det du kan gjøre er å være åpen om hvilke områder du føler deg usikker på, så blir det også lettere for ham å støtte deg.

En god kombinasjon også når det gjelder deres ascendenter. Jeg går nå over til å si noe om kjærlighetsplaneten Venus, som er spesielt fordelsaktig i deres tilfelle.

 

Hvordan Venus tegnene deres passer sammen

 

Det er nemlig slik i astrologiens verden, at det tegn en mann har sin Venus i, tilsvarer soltegnet på den type kvinne som er hans ”drømmedame”. Din partner har sin venus i kreps. Ditt soltegn er i kreps. Altså er dette en perfekt match. Av alle 12 tegn som han kan velge fra, har han funnet det ene som passer ham best!

Og ikke nok med det! Tilsvarende er det også slik, at det tegn en kvinne har sin Mars i, tilsvarer soltegnet til den type mann som er hennes drømmemann. Du har din Mars i tvilling. Han har sin sol i samme tegn. Altså er også dette en perfekt match! Av alle 12 tegn som du kan velge fra, har du også funnet det som når det kommer til kjærlighet kan passe deg best!

Gratulerer dere to – dette er bra jobbet! Nå er det selvsagt slik at et parhoroskop består av utallige biter som man må pusle sammen til et hele, men når det gjelder kjærlighet, er det månen og Venus som er noen av de viktigste bitene! Så dette er bra. Nå skal jeg si litt mer om hvordan Venus i løven (din) og Venus i kreps (hans) passer sammen:

Du ønsker nærmest å druknes i romantikk, lidenskap og kjærlighet når du finner en partner, og det kan føles nærmest truende for deg når et forhold ”setter seg” og blir litt for hverdagslig. Han derimot, elsker når et forhold er sikkert og ”satt” (hverdagslig) (Bortsett fra at tvillingen hans til tider kan gjøre ham rastløs). Han viser kjærlighet på en litt mer forsiktig måte enn det du gjør, som gjerne liker å slå på stortrommen. Han gir deg kjærlighet på en noe skjult måte, ved å gjøre små omsorgsfulle ting for deg som det kan være vanskelig å legge merke til. Her må du være observant – så ser du mer – og føler deg mer satt pris på. Du setter selvsagt pris på dette, men kunne også ønske litt mer synlig tegn på hans kjærlighet – og igjen er vi tilbake til dette med å vise det. Når det gjelder deres Venus plasseringer, kan det også være at det er den noe sårbare krepse venusen hans som kan bli sjalu på den flørtende løve venus`en. Selv om du er veldig lojal, har du et stort behov for smiger og oppmerksomhet, og dette kan kanskje være hardt for ham å svelge. Da er vi tilbake til din sjalusi, og ser at når begge på en måte er disponert for sjalusi (som jeg for øvrig mener bør være der til en viss grad, om man virkelig elsker hverandre!), så kan dette bli noe som man lett kan begynne å krangle om, al la: ”Ja, men du gjorde det”, og ”ja, men så gjorde jo du det, og det var ennå verre!” Du skjønner sikkert hva jeg mener.  Samtidig blir det litt balanse i dette her, da – at begge kan være litt sjalu.

Det kan videre se ut til å være en enorm sterk tiltrekningskraft mellom dere. Mer enn andre, trenger begge Venus`ene deres masse forsikringer og kjærlighetserklæringer for å føle dere fornøyde i et forhold, så her vil han sette pris på din ekte varme, entusiasme og beundring, mens du vil sette pris på hans evne til å føle deg spesiell – hvilket det er svært få som kan få deg til å føle.

Sammenfatning

Ja, dette er en god match. Om dere kan klare å jobbe med å forstå hverandre og gi hverandre litt mer av hva den andre trenger, henholdsvis frihetsfølelse og mer synlige tegn på kjærlighet, så er dere ikke så langt unna full pott. Astrologisk sett skal det mye til for at dere finner en partner som kan passe like godt – så dette ville jeg absolutt ha gitt en sjanse. Dessuten: Om du lytter til hjertet ditt, så finner du alltid ut til slutt hva som er rett. Så stol på at alt kommer til å ordne seg. Og om det likevel ikke gjør det, så er det alltid en vei ut. Du har god tid og det er lov å tvile. Bare det beste er godt nok for deg og bare du vet hva som er godt nok. Jeg har hjulpet deg til å se litt tydeligere ved hjelp av astrologi.

Om du forresten ønsker å motta mine ti gratis kjærlighetsråd på mail over ti uker, kan du melde deg på mail listen på astrologi bloggen min:

http://astrologi-og-tarot.com/

Tarot lesning

Jeg har spurt om hva du trenger å vite for å kunne bli mest lykkelig i forholdet til partneren din. Her kommer svaret:

Du har en mann som ønsker å være trygg og stabil for deg, selv om han ikke alltid klarer å innfri det du trenger. Men han prøver, og han kan bli bedre etter hvert. Han trenger noen råd fra deg, gitt på en mild, fin måte. For hvordan han kan gjøre deg mer lykkelig.

Du står ved en korsvei nå, oppsummerer forholdet til nå, og lurer på hvor veien skal gå videre.

Du ønsker kanskje mer aktiv lidenskap, mer glød og gnist. Du ønsker kanskje noe mer, at verden skal åpen seg litt og bli bedre enn den var før.

Du har tenkt mye, men nå ser det ut som at det blir mer flyt i utvekslingen av følelser mellom dere i de nærmeste ukene. At du får mer av det du trenger – kanskje denne astrologiske rapporten har hjulpet litt…?

Jeg ser ennå at du bekymrer deg, og det finnes astrologiske grunner for det, det er menneskelig å bekymre seg, men husk at det går over.

Rådet er å ta et skarpt overblikk, å heve deg litt over situasjonen og se på den et øyeblikk uten for mange emosjoner. Finn en smart og ny måte å tenke på. Og øv deg på å tenke slik. Styr tankene dine mot det du vil ha.

Så blir resultatet at dere bygger videre på et sterkt fundament, dere bestemmer dere for å fortsette sammen, og det kommer til å bli langsiktig og bra. Dere er ikke helt åpne for hvor bra det egentlig er, for det er noe dere ikke ser, noe som gjør dere usikre, men ingen kan se fremtiden og ingen kan vite, så lær dere å hvile i det å ikke vite alt. Så skal dette gå veldig, veldig bra.

Da håper jeg at du fikk noe nyttig ut av dette og setter pris på en tilbakemelding.

Da ønsker jeg dere veldig lykke til videre, og håper at dere finner ut av det.

Mvh
Anne Elin Haraldsen