3

Hvis du er interessert i en vær-mann, er det en fyrig krigsgud du står ovenfor, så her kommer råd både for å “få” ham og for å ha det så godt som mulig med ham i et etablert forhold. Med en vær er det rå, fyrig lidenskap og duell ved soloppgang som råder.

Det er viktig at du forstå at jeg overdriver vær energien her, og det finnes ikke to værer som er like. Bare det at de kan ha månen – som styrer følelser – i ulike tegn, og at vær-solen kan stå i ulike hus, gjør at det generelle jeg her skriver, i realiteten kan gjøres svært individuelt. En mann med månen i for eksempel krepsen, vil være svært annerledes enn en vær som også har månen sin i for eksempel væren. Samtidig vil det å ha solen i værens tegn alltid innebære at man i større eller mindre grad har en personlighet som er preget av det følgende.

Vær mannen er av elementet ild, er et kardinal/ledende tegn og er styrt av krigsplaneten Mars, hvilket sier noe om konkurranse instinktet hans. Han vinne, elsker å erobre, lever for å være den beste i alt han gjør. I dine øyne ønsker han også å være den beste og den eneste, og har han konkurrenter, kan du vedde på at han ikke sitter stille i en krok og ser på mens de gjør kur til deg, nei, da hever han sverdet og kaster seg høylydt inn i kampen om din gunst. Sånn sett ligger det god kvinnelist i å være kostbar og å vise frem de andre mennene som står i kø. For han tenner på og trenger motstand, han synes det er kjedelig om han “får” deg uten kamp. Det henger sammen med den lille usikkerheten han innerst inne bærer på, og jo flere konkurrenter han må overvinne, jo større verdi tillegger han både seg selv og deg etterpå. Jo større og sterkere føler han seg. Hvilket kommer deg til gode når dere har blitt et “skikkelig” par og han fortsetter å vise den glødende styrken sin. Vil du gjøre ham lykkelig, fortsetter du å gi ham utfordringer som han kan overvinne. Så han gang på gang kan få følelsen av å erobre deg og stadig få lyst på mer…

Han trenger altså motstand å bryne seg på, for å føle seg modig og sterk. Dette har årsak i at menn født i værens tegn, har som hovedutfordring nettopp i å fremdyrke MOT. Menn i væren fødes ikke modige, nei, men de utvikler motet sitt nettopp ved å øve seg på å møte sin frykt. Så merkelig nok kan det å utfordre vær-mannen og være litt tøff/direkte mot ham, få ham til stadig å komme tilbake til deg, stadig å føle seg levende med deg. Om du gir vær mannen motstand, hjelper du ham å øve seg opp til å bli den sterkeste og modigste mannen som han kan være, og det vil han takke deg for (selv om han gjør det i sitt indre, og aldri uttaler det høyt).

Men bli ikke for tøff, for husk usikkerheten som ligger dypt inne i ham. Husk at han også kan være egoistisk og ikke er den som best har empati med hvordan du føler deg på en dårlig dag. Han er svært, svært selvstendig, så du bør ikke klenge deg for hardt og tett innpå ham, han liker sterke og selvstendige kvinner, men samtidig liker han kvinner som kan få ham til å føle seg sterk, modig og beskyttende! Så det kan være lurt å tenke på den fine balansegangen her… Vær sterk og selvstendig, samtidig som at du kan vise at du trenger ham.

Denne mannen er god på å sette ting i gang, på å ta initiativ, men er kanskje ikke like dyktig på å gjøre ferdig det han starter. Forstå dette ved ham, og døm han ikke for hardt, om det irriterer deg at han kjøper det barskeste verktøy som han aldri bruker og ferieturen som han nevner for deg i et inspirert øyeblikk, ikke blir noe av. Han er så full av glød og lidenskap, han får så lyst til å gjøre “alt”, han er så inspirert og lysten på å handle, at det rett og slett blir vanskelig å gjennomføre alt som impulsene leder ham mot. Prøv å sette pris på denne beundrelsesverdige lidenskapen hans, på den sterke energien, på handlekraften, på inspirasjonen, motet og styrken. Sett pris på snevet av naivitet og sunn egoisme i ham, så vil han takke deg ved å være utholdende i de sakene som virkelig gjelder. Som å elske deg…

Om du er i fasen der dere ennå ikke er et etablert par, kan det være lurt å huske på at om du gir etter for raskt, så kan han miste interessen. Impulsiviteten, lidenskapen og hans erobringstrang, kan føre til at han etter å ha erobret deg, beveger seg videre til neste “bytte”. Det totale horoskopet vil vise hvordan han tenderer å være i forhold til dette, så husk aldri å dømme for hardt og for raskt, kun ut fra soltegns astrologi. At han er en vær (har solen i væren), betyr ikke at han BARE er vær. Han har også en del av alle de andre tegnene i seg, og for å se hvordan de er fordelt, må man altså se på det totale horoskopet. Igjen: Husk at for å holde på denne mannens oppmerksomhet, bør du ikke gi alt på en gang og for fort. Det øyeblikk han føler at det er du som jakter på ham… vel, du skjønner vel hva som vil skje? Da stikker han og finner en annen dame å jakte på! Det er spesielt viktig for denne manne å føle at det er han som jakter – han ønsker absolutt ikke å være den som blir jaktet på! Så vær kostbar og ta et skritt tilbake, om du merker at han dabber av. Finn eventuelt et par ekstra beundrere og still dem opp i kø utenfor døren din, i det du vet han må passere, så vet du sikker hvem det er som ringer i samme sekund;-)

Husk til slutt av vær mannen hele tiden møter frykten sin, han gjør det uten å gjemme seg, han går rett på, han MÅ leve slik, for å “bli seg selv”… og for å takle dette, må han være litt tøff og det du kan oppleve som lite sensitivt til tider.. han gjør det ikke for å være slem, han gjør det for å være modig og erobre selve livet… også for deg.

Anne Elin
aeharaldsen@hotmail.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Comments

 1. Anna on the 28. Jun, 2015 remarked #

  Så kjekt å lesa! Kan du skriva likt om vær-kvinna? :))

 2. Anne Elin on the 12. Jul, 2017 remarked #

  Hei,

  bedre sent, enn aldri, men her kommer et svar i forbindelse med at jeg oppdaterer hjemmesiden min.

  Den kvinnelige vær

  Den kvinnelige vær er ulik vær-mannen hovedsaklig på den måten at hun kanskje mer starter gnisten i andre, heller enn at den herjer vilt i henne selv. Der han innehar den, mer skaper hun i andre. Vær kvinnen kan ha mer distanse til sine intense og impulsive følelser, enn det vær-mannen har. Hun brygger gnisten inni seg og med det lynende levende blikket sitt sender hun den over til deg. Hun inspirerer menn og får dem til å føle seg mer levende og energirike i sitt nærvær – hun får dem til å føle seg som 100 % menn. Hun liker å utfordre dem litt. Hun føler seg vel i mannlige miljøer og kan med letthet ha venner som er menn, og hun fremstår ofte som litt uoppnåelig, som den alle vil ha, men som bare den sterkeste kan ”få”. Det er hun som bestemmer hvem hun lar seg falle for, og om hun bestemmer seg for det, kan hun få menn til å falle som fluer. Hun er veldig målbevisst og viljesterk. I flørten kommer utfordringen og leken inn, og når styrken og livsgleden i den kvinnelige væren kommer frem, kan hun få det til å brenne av lengsel i en mann, for han sanser styrken hennes, og den vil han selv ha. Hun er en utfordring, og nettopp det at hun inspirerer jaktinstinktet i en mann, gjør at så mange får lyst til å jakte på nettopp henne. Så der den mannlige vær søker å være en ridder og finne en kvinne han kan beskytte, søker den kvinnelige vær mer en mann som er verdig og sterk nok til å ta utfordringen og vise at han kan erobre henne. Det hun ikke sier høyt, er at hun aldri lar seg erobre. Det er hun som er den store erobreren.
  Hun er selvstendig og ønsker friheten sin, så en mann bør aldri tro at han kan temme og fengsle henne. Av alle stjernetegn er det vær-kvinnen som i størst grad tenker på seg selv på en sunn og selvhevdende måte – også i sengen. Om du ydmyker og prøver å kontrollere henne, vil hun raskt forsvinne. Det er hun som bestemmer i riket sitt, det er hun som sitter på den dyrebare og livgivende ildkulen sin. Om du er heldig nok til at hun deler hjertet sitt med deg, så er det viktig at du lar henne få være den ”brannstarteren” som hun er skapt for å være.

 3. Anne Elin on the 12. Jul, 2017 remarked #

  Utsnittet er tatt fra mine artikler “Stjernetegn og kjærlighetsråd”, se mer her, om interessant:

  http://astrologi-og-tarot.com/stjernetegn-og-kj%C3%A6rlighet

Leave a Comment