0

Jeg har tidligere skrevet om å slippe taket i den man elsker, og om hvor vanskelig det kan være. Som klarfølt tarotist, møter jeg stadig mennesker som strever med dette. Det er et tema som går igjen og igjen, og jeg føler meg ofte hjelpeløs når jeg skal bidra til å løse opp i slik smerte.

Men jeg drømte om en svart katt i natt.  En drøm som kanskje kan lindre litt smerte…

Jeg åpner et vindu og dytter en svart katt ned på den snødekte bakken
Før jeg får lukket vinduet, hopper katten opp i vindusposten igjen
På ny skyver jeg den ut i kulden
Igjen hopper den opp
Jeg puffer den ut – gang på gang på gang
Og hele tiden kommer den tilbake til meg
Men jeg fortsetter å skyve den bort
Plutselig gir den opp, og går sin vei
Jeg tror ikke den ser seg tilbake

Jeg våkner, fylt med uendelig vemod
Så øyeblikks trist
Øyeblikket da vi slapp taket

Og jeg vet ikke helt; var jeg egentlig katten, eller var jeg den som dyttet den ut?
Kanskje var jeg begge?

Som for katten i drømmen min, kan det for oss mennesker være vanskelig å gi slipp. Vi trenger gjerne noen runder tilbake til vindusposten, før vi klarer å gå alene ut i kulden.  Det  finnes et maksimum antall ganger vi orker å hoppe tilbake og bli avvist  igjen. Et sted går grensen. Og det er ikke bare katten som må være dette bevisst, men også den som støter den ut. For ved ett punkt går katten videre, og da er det ikke sikkert at den ser seg tilbake. For den vet dypt der inne i sin kloke kattesjel, at det alltid er noen andre som vil slippe den inn i varmen. Den bare vet.

For idet vinduet lukkes bak katten, åpnes et vindu et annet sted
Der sitter det en som lenge har ventet
På at akkurat denne katten
Vil komme inn i varmen
Katten er på vei, men er ennå ikke helt klar
Den skal bare slikke sårene først
Vende blikket bort fra det lukkede vinduet
Og  se mot det som er åpent

Vi har ulike måter å slippe taket på, og hvordan kan man se tendensene til i astrologien. Er du sterkt influert av VÆREN, er det gjerne lettere for deg, enn for andre, å gi slipp, for væren er en ekspert nettopp på å begynne på nytt. For TYREN derimot, kan det være svært, svært tungt å gå videre. Tyren går sakte inn i ting, og ut av dem på samme måten. Tyren er eiesyk og kan nekte å gå. Den kan beleire vindusposten din, og du må nærmest bruke bulldoser for å få den ut. TVILLINGEN er gjerne så nysgjerrig at den raskere enn den aner finner noen annen å rette oppmerksomheten mot. Som tyren kan også KREPSEN ha en tendens til å  klamre seg fast, for den knytter seg svært, svært til det den kaller hjemme. Den blir gjerne liggende under vinduet ditt i ukevis. Av alle tegn er det kanskje dette som har vanskeligst for å slippe taket. LØVEN er for stolt til å ville bli værende der den ikke er ønsket, og kan raskt trøste seg med andre beundrere like utenfor vinduet ditt, helst så du kan se det, men innerst inne er den mer såret enn noen aner. JOMFRUEN vil gjerne bekymre seg for hva den gjorde gale, og med en gang begynne å jobber hardt for at det ikke skal gjenta seg. Den aksepterer og lider i det stille. Den gjør det ikke vanskelig for deg. VEKTEN kan nesten ikke leve uten deg, for den lever og ånder for kjærlighet, og så mye at den gjerne iler av gårde for å finne en annen. SKORPIONEN vil ikke få det lett, for den kan ikke tape. Den ville ha foretrukket om det var den som skjøv deg ut i kulden. Om den elsket deg, kan det være svært vanskelig for den noen gang å glemme, men når den først bestemmer seg for å gi slipp, vil du aldri se den igjen. Den kan imidlertid få lyst til å hevne seg, så vær på vakt. Om du senere ombestemmer deg og den tar deg tilbake, kan det være kun for å få mulighet til å dumpe deg i retur. Husk at skorpionen stort sett får det siste ordet. SKYTTEN er underlig, for den vil kanskje applaudere den nye friheten den har fått. Den ville i utgangspunktet heller ikke hoppet tilbake, etter at du hadde puffet den ut. STEINBUKKEN vil lide som alle andre som blir avvist, men vil mer kontrollerer sine følelser og kan raskt ta et logisk overblikk over situasjonen. Den liker struktur og nå har alt plutselig rast sammen. Den vil sørge for at dette aldri vil hende igjen.  Neste gang bygger den fundamentet sterkere og mer fornuftig. VANNMANNEN kan reagere uventet på situasjonen, den gråter kanskje ikke, slik mange andre gjør. Den forstår intellektuelt, og vil gjerne fortsette å være venner. Vær forberedt på at i det du dytter den ut, vil den absolutt ikke reagere som du forventer. Kanskje begynner den å synge glade sanger utenfor vinduet ditt, for å lette på stemningen, hvem vet? FISKEN begynner gjerne å gråte, men er så snill og forstår deg så godt, at den gir deg en klem og trøster deg. Den lider også sterkt, men den vil aldri bebreide deg, fordi den så godt vet hva medlidenhet er.

Jeg kunne også snudd opp ned på situasjonen, og beskrevet på hvilken måte de ulike stjernetegn ville ha puffet katten ut. Jeg kunne ha fortalt deg om de eventyrene de tolv stjernetegnskattene la ut på. Men dette er soltegnsastrologi, så det ville ha blitt underholdende, som i ukebladene, men noe overfladisk, for i horoskopet finnes foruten Solen, både Måne, Venus, Mars, Merkur, Jupiter, Saturn og så veldig mye mer. Ønsker du at jeg skal skreddersy et horoskop for deg, så skriv til meg (aeharaldsen@hotmail.com). Jeg kan da for eksempel si noe om hvordan du og/eller partneren din elsker og opplever kjærligheten på, ved å se på hvilket tegn kjærlighetsplaneten Venus er i. Jeg kan utdype hvordan du hevder deg i forhold til aggresjon og seksualitet, ut i fra hvilket tegn du har mars i, og så videre. Bildet er komplisert, og skal vi se det rett, trenger vi mer plass og mer tid. Du er uansett velkommen. Du bestemmer selv hvor mange sider du vil ha, jeg tar 200,-  for hver av dem. Da skreddersyr jeg astrologien direkte i forhold til det du lurer på – her er det ikke snakk om noen dataprogram som svarer deg på hvem du er og hva du bør gjøre.

Her finner du forresten innlegget “Om å slippe taket, del 1 av 2”: http://astrologi-og-tarot.com/om-a-slippe-taket-i-den-man-elsker

Med ønske om god kjærlighet for deg
fra Anne Elin Haraldsen

Tags:

Leave a Comment