3

Leser du dette, er det sannsynligvis fordi du er interessert i astrologi.  Jeg vil si litt hva det er med astrologien som fascinerer meg…

Noe av det jeg liker best med astrologi, handler om hvordan ulike mennesker passer sammen.  Astrologisk – psykologisk innsikt i et annet menneske hjelper oss til bedre å forstå og forholde oss til vedkommende, slik at vi kan ha det bedre sammen. Astrologisk innsikt kan gjøre det lettere å innse at mennesker fungerer med ulike utgangspunkt. Og gjennom andres utgangspunkt – og i kontrast til dem – kan vi også lære mer om oss selv og andre.

De fleste vet hvilket soltegn de er; om de er vær, tyr eller ett av de andre stjernetegnene. Man hører for eksempel noen si at: “Jeg er løve og passer godt sammen med en tvilling,” eller “Jeg er fisk og går ikke så godt sammen med en vekt”. Sannheten er at man kan passe godt sammen med alle soltegn. Hvordan man fungerer sammen astrologisk har ikke bare med soltegnet å gjøre, men hvordan alle planetene i partnernes horoskopene er plassert. Men når det kommer til intime kjærlighetsforhold er det SOLEN, ASCENDANTEN, MÅNEN, VENUS og MARS man bør se nærmest på.

En annen grunn til at jeg liker astrologi, er at den kan trøste. Vi mennesker kan være så sosiale vi bare orker, men på en måte er vi alltid alene. Det er svært vanskelig å kunne formidle til et annet menneske AKKURAT hvordan vi føler oss. Den stemningen vi har i oss, følelsen vi sitter med, behovet for at den andre skal se oss og se akkurat det som vi selv ser… det er faktisk ikke så lett. Selv om det er enklere for noen. Selv om det kan være lettere i enkelte øyeblikk. Noen er flinkere enn andre til å bruke ord og kroppsspråk når de uttrykker seg. Noen uttrykker seg best når de skriver. Andre når de synger, maler, snakker, eller elsker. Men the bottom line is: I vår indre verden er vi på en måte alltid alene. Ingen kan dykke inn i vår indre verden og føle akkurat som vi gjør. Samtidig har de fleste av oss store empatiske evner. Det gir gjenklang i oss når noe sier de er lei seg, føler seg alene, er sinte, hoppende lykkelige, forventningsfulle og you name it. Språket vårt er velutviklet og grunnfølelsene er de samme. På en måte kan vi komme så nærme… og likevel være så fjerne. Det kan være så komplisert av og til å forklare seg, når en stotrer med ord og alt blir feil. Når man føler seg langt fra forstått. Og man føler seg alene. Da kan astrologien gi trøst. Om man ønsker, kan man alltid dykke ned i den. Og skjønne at vår indre sannhet er gjenspeilet i stjernene og universet, se at her blir man forstått, at her finnes årsakene til hvordan man føler som man gjør. Og føle at man likevel ikke var så alene som man trodde…

Så hvorfor skrive om astrologi?

En av de beste måtene å lære noe på, er å lære det videre til andre. På denne siden vil jeg utforske og lære videre det jeg har lært til nå om astrologi. Slik lærer jeg også mer selv. Den som tar seg tid til å dykke ned i astrologien, vil overraskes over hvilken sannheter de kan ta med seg opp til overflaten, og i det videre å kunne puste lettere med.

Jeg skriver om astrologi også fordi jeg her kombinerer to av de tingene jeg har en stor lidenskap for: Astrologi og skriving. Jeg kan på en fridag sitte tolv timer i strekk og lese om astrologi – så mye flyt kan det gi. Jeg elsker det. Og skriving er jeg nesten avhengig av; jeg skriver hver dag. Jeg tenker best slik.  Poeng: Jeg elsker astrologi og er nesten avhengig av å skrive. Nytt poeng: Hva kan da passe meg bedre enn å skrive om astrologi? Og nok et poeng: Jeg er utdannet allmennlærer og avslutter i mai 2011 en mastergrad i pedagogikk. Kombinerer jeg min utdanning med astrologisk lidenskap og min sans for å skrive, sier det seg selv at jeg er på rette stedet.

Jeg har nå skrevet om NOE av det jeg finner fint med astrologien og hvorfor jeg skriver om den.

3 Comments

 1. Svitsveen on the 30. Aug, 2010 remarked #

  Hallaien Anne:)

  Ha en fin en

  smask fra Aino

 2. anneelin on the 21. Sep, 2010 remarked #

  Takk for smasken, Aino, fint at du legger igjen et lite spor etter deg;-)

 3. draildimA on the 21. Jan, 2011 remarked #

  Les hele bloggen, ganske bra

Leave a Comment