UA-132471339-1
Stjernetegn og kjærlighet

DE 12 STJERNETEGN OG KJÆRLIGHET

 

På astrologens hjemmeside vil du få innsikt i hvordan de ulike stjernetegn forholder seg til romantikk og

Med denne innsikten kan du lettere forstå – og dermed få det bedre  med – både deg selv og din partner. Denne innsikten kan sannsynligvis gjøre det lettere for deg å vinne et hjerte (eller to). Du får vite hvordan hvert tegn fungerer på det romantiske plan. Du får vite om forskjellen på mann og kvinne i de ulike tegnene. Du får også vite om hvilke potensielle skyggesider som finnes i hvert tegn. 

 

I menyen øverst til høyre finner du en link til hvert stjernetegn. Dette viser til tegnet solen sto i da du (eller din partner) ble født. Dette viser til ens indre kjerne og karakter, og sier noe om hvem du er kommet til jorden for å øve deg på å være. Soltegnet forteller mye om den du er, men bare hele horoskopet kan gi et mer utfyllende bilde. Vær derfor bevisst når du leser disse sidene, at du aldri er "bare" soltegnet ditt. Du er så klart så veldig mye mer, og et horoskop kan heller aldri sette deg i bås - men gi en sterk pekepinn, en sterk indikasjon, på hvem du er.


I tillegg til solen, har vi månen, som sier noe om instinkter, emosjoner, fortid, hvordan du føler deg trygg. Vi har videre Merkur, som sier noe om måten du tenker og kommuniserer på. Din mentale kapasitet, hvordan du alanysere, etc. Videre Mars, som sier noe om hvordan du hveder din rett, om hvordan du viser sinne, drivkraft, pågangsmot - lidenskapen din, kan man si. Vi har også Venus, som forteller om hva du elsker, liker, foretrekker, og den er også spesielt viktig på sin måte, som også de andre planetene er.


I tillegg har vi Saturn, Neptun, Uranus, Pluto og Jupiter. Alle disse har sin plass i ditt horoskop, de står i ulike hus og er plassert i ulike aspekter til hverandre. Saturn forteller om hvor våre begrensninger ligger, om hvor vi er mest pliktoppfyllende, strukturerte, organiserte og også om hvor vi kan finne vår frykt. Saturn regnes som den "strenge læremesteren", den som sier "nei", der andre sier "ja", den som gjør at vi må jobbe så svetten spruter, for å oppnå noe. Den representerer karma, og gjør man ting "rett", så vil den belønne deg. Om du ikke oppfyller plikten din, eller det du moralsk sett bør gjøre, så kan den stoppe deg, eller utsette det du ønsker deg. Du høster som du sår. Du ligger som du reder. 


Jupiter er planeten som gir deg lyst til å ekspandere, til å tro,  håper, være inspirert, til å overdrive og sprenge bort alle begrensninger, som for eksempel Saturn har satt opp. Blir du overoptimistisk, og fråtser i ditt eget velbehag, kan du har for mye av Jupiter, og derfor trenge mer begrensning (Saturn), for å finne balansen. For som du vet, blir du ikke lykkelig av å spise så mye sjokolade som du vil, hver dag.


Neptun er drømmenes og lengslenes planet, den som gjør ting litt diffuse og vanskelige å (be)gripe, den som kan få deg til å sveve inn i magi og fortryllelse, men som også kan lede deg for langt bort fra det jordiske... så du kan miste virkelighetssansen, og la deg bedra, av deg selv, eller av andre. Den lokker deg mot det som ligger bak, mot evigheten, mot der det kan være deilig å bare flyte med, uten å tenke på det praktiske, men som kan få livet på jorden til å bli svært, svært kaotisk og rotete. Litt av alt - ikke for mye. Harmoni og balanse.


Uranus sørger for det sjokkerende, uavhengige, det genialt fremtidige, for å rive deg bort fra det du har grodd for dypt fast i. Den gir deg fart under vingene, og støter deg fremover mot det ukjente, bort fra komfortsonen, så du kan vokse fremover og oppover.


Pluto sørger for dyp, dyp transformasjon, healing gjennom voksesmerte, for de virkelig store endringene vi gjennomgår. Den kan skremme vannet av deg, og den kan rense som Plumbo høytrykksspylt gjennom årene. Pluto-Plumbo. Magma healing. Grensesprengende fornyelse.


Men det er soltegnet, som er best kjent, fordi det er lettest for uinnvidde i astrologi å vite det. Vet du fødselsdatoen din, så vet du stjernetegne, og det er noe de fleste har kjennskap til. Men går du videre til månen for eksempel, så trenger du gjerne klokkeslettet, for å vite presist i hvilket tegn den står. Og du trenger å sette opp et horoskop, for å se hvor planetene "lander" hos deg. Enklest er det altså med stjernetegnet, eller soltegnet, som det også heter (altså hvor solen står), og siden det sier noe om kjernen i deg, så er det kurant å begynne med.


Eksempel som viser hvordan soltegn kan modereres av månetegn


For å ta et eksempel;  la oss si du er vær. Karaktermessig er du da preget av den modige, impulsive og initiativrike væren. Si videre at du har månen din i steinbukkens tegn, hvilket gjør deg forsiktig, praktisk og kanskje til og med litt engstelig i ditt følelsesmessige uttrykk, slik at du trenger definerte rammer for å føle deg trygg i et forhold. Du er en modig vær, og føler som en mer forsiktig steinbukk. Dette skaper en litt annen personlighet, enn om du også hadde hatt månen i væren. Da ville du være dobbel vær, og dermed blitt modigere, mer impulsiv og initiativrik, enn det vær-steinbukk kombinasjonen er. Slik kan man fortsette å bygge på astrologiske biter til din personlighet, og til slutt ha et bilde av det unike individet du er. Men nå - over til en smakebit for hvert soltegn. Resten finner du i menyen helt oppe til høyre.

 

En smak av kjærlighet

 

Væren

Væren forelsker seg impulsivt. Den grubler ikke, men følger magefølelsen og reagerer på forelskelsen med livsglad handlekraft. Den er flink til å leve i øyeblikket og til å leve ut sine naturlige lyster. Den er ekte og likefrem og er ikke av den strategiske typen, som legger opp en plan for å vinne deg. Den er lidenskapelig, sunt selvhevdende og liker å jakte for å få deg, så her kan det hjelpe på spenningen å være litt kostbar i begynnelsen av forholdet. Væren liker å gjøre noe aktivt sammen med deg, den liker å føle at den lever, så litt fysisk aktivitet, og kanskje litt konkurranseånd, er supert for den. Utfordre den til å svømme om kapp eller å synge høyest - den er med.

 

Tyren

Tyren forelsker seg langsomt. Den trenger tid på å kjenne med alle sanser på dette nye mennesket, denne nye opplevelsen, og den gjør det grundig. Mentalt analyserer den ikke så mye, grubler ikke stort, men kjenner etter langt ned i tærne på hvordan det oppleves å være i nærheten av denne spennende andre. Helt ned til minste detalj kan tyren gå, og den er god på å kjenne etter hva den liker og ikke liker. Den kan like at du kommer til den, for den kan være bedagelig anlagt. Den liker å nyte livet sammen med deg, så finne på noe som pirrer sansene og som er vakkert.

 

Tvillingene

Tvillingen forelsker seg med nysgjerrighet. Den stopper opp idet den ser deg, glitrer med blikket, seiler inn på avstand, sirkler rundt deg som en sommervind, napper deg i skulderen og tar deg med en virvelvind. Det kan føles som å bli snappet opp på et flygende teppe, der dere flyr av sted, høyt hevet over alt og alle, og alt du ser er tvillingens lekne, glitrende øyne som ser på deg med denne fortryllende nysgjerrigheten som får deg til å føle deg veldig, veldig interessant! Den liker å bli stimulert mentalt, så med tvillinge kan du utfordre med ord. Den liker en leken ordkamp, og det er heller ikke så lett å vinne over den. Jo mer motstand du gir, jo mer gøy har den det, så her kan du pøse på med fantasirike ordleker, et parti sjakk eller dere kan lære et nytt språk sammen. 

 

Krepsen

Krepsen forelsker seg langsomt. Den hopper ikke inn i en romanse med begge beina for raskt. Nei, krepsen bruker tid. Først skal den bli mer sikker på deg, og helst ha garantier for at du ikke vil såre den. For krepsen er sensitiv, øm, myk, snill og svært dyp emosjonelt, og den trenger en stor grad av sikkerhet og nærhet, for virkelig å kunne slippe seg helt løs og for alvor forelske seg. Så gå forsiktig frem, la den styre tempoet, forvente at den trenger mer tid enn det du gjør, og at det ikke hjelper å pushe på den. Når den først har åpent hjertet sitt for deg, og stoler på deg, så kan krepsen være lojal for evig tid. 

 

Løven

Løven forelsker seg ofte ved første blikk, med stor lidenskap og med storslagen oppvarting av den andre. Som fast ildtegn fikserer den deg og holder deg fast. Når den først har våknet og slipper følelsene løs, så er det ikke så lett å stoppe den, og du kan regne med at den vil rette all sin karismatiske utstråling mot deg, at det vil varme og vare relativt lenge. Hvor lenge, er litt opp til deg, og kommer an på hvor lenge du speiler den tilbake, gir den oppmerksomhet, komplimenter og viser takknemlighet for det den gjør og er. Den er lojal og har en form for edelmodig måte å være på. Den gjør ikke mot deg, det den ikke ville ha likt at du gjorde mot den. Men om du sårer en løve, kan den bli kald som is. I alle fall på utsiden.

 

Jomfruen

Jomfruen hopper ikke inn i forelskelsen. Tegnet er heller litt distansert og reservert, avventer litt, ser den andre an. Den liker å være trygg på hvordan den andre er, og ikke minst om den andre er ”god nok”, før den åpner hjertet sitt og slipper seg mer løs. Det kan altså være litt vanskelig å komme innpå og bli kjent med den. Så den innledende forelskelsesfasen kan ta tid. Jomfruen har som oftest en høy standard i valg av livspartner, den er seriøs og jakter ikke etter overfladiske forbindelser. Når forholdet er etablert, vil den hjelpe deg til å bli den beste versjonen av deg selv. Den har et godt blikk for hva som må til, for at du skal ha det så godt som mulig.

 

Vekten

Å være forelsket er nærmest en naturlig tilstand for vekten. Den faller lett og er kanskje mer forelsket i selve forelskelsen, enn den er det i deg. Samtidig søker den stadig etter den ene andre, som kan utfylle den selv. Så den ser deg, like mye som den ser seg selv. Den ser dere sammen, og elsker alt det vakre og skjønne som finnes både inni og rundt dere. Den er god på å skape harmoni og skjønnhet ut av kaos. Den har en god rettferdighetssans, og er stort sett veldig behagelig å være rundt. Den liker ikke krasse ord og vil hate om den må såre noen. Den kan alltid se to sider av en sak. 

 

Skorpionen

Skorpionen forelsker seg i det stille, og så selvbeskyttende som den er, får du kanskje ikke vite om det, før lenge etter at det har skjedd. Den liker å være sikker på deg, før den utleverer seg, for den hater tanken på å bli avvist, på å ta feil av deg, på å være forelsket i noen som ikke er minst like forelsket tilbake. Så innledningsvis observerer den i det stille, føler deg ut – uten for mange ord – og mener at om det er en sterk nok tiltrekning mellom dere, om det er ekte og intenst nok - så trenger ikke følelsene muntlige bekreftelsen. For da kjennes de. Skorpionen elsker intenst og er lojal, så lenge virkelig mener det. Det er umulig å lure den. Den nærmest krever oppriktighet og ser lett om du er noe annet enn ekte. Den er himmelen for en som liker litt tøffe spilleregler, men er du for overfladisk og ute etter å leke, så vil den kanskje leke litt med deg - før den forsvinner som i tomme luften.

 

Skytten

Skytten kan forelske seg ganske så fort, og den gjør det først og fremst i intellektet ditt, heller enn i hvordan du ser ut. Så det er en fordel om du er litt filosofisk og smart. Den er veldig direkte, og sier hva den tenker og føler, så etter kun noen sekunders samtale kan den erklære at den liker deg veldig godt. Den er så optimistisk, vennlig, positiv og menneskekjær, at den lett kommer i kontakt med deg og lett finner noe spennende å snakke om. Den er lys og lett, liker å lære nye ting, og elsker bevegelsesfriheten sin. Så skal du ha det godt med den, bør du ikke være eiesyk eller sjalu. Den er ikke så god på å la seg begrense.

 

Steinbukken

Steinbukken kan bruke lang tid på å forelske seg, og når den først gjør det, kan du være sikker på at det varer lenge. Den liker kvalitet, og liker å se deg an for å finne ut om du har en karakter, som kan passe den. Den er selv veldig utholdende, tålmodig og stabil, og den søker noe av dette også i den andre. Lojalitet og ærlighet er kvaliteter den setter høyt. Den beundrer gjerne tradisjoner og kan like status og det at mennesker er målbevisste og får noe til. Ekteskap appellerer til den, siden den liker det tradisjonelle. Den liker å bygge opp et liv sammen, og liker derfor å gjøre ting sammen med deg som det kommer noe konkret utav. Den er også god på å nyte livet, og er en av dyrekretsens desidert beste livsnytere. Å bygge noe av kvalitet sammen, som samtidig gir nytelse, er fint å gjøre sammen med steinbukken.

 

Vannmannen

Vannmannen forelsker seg plutselig, som lyn fra klar himmel. Den kommer ofte svært overraskende inn i livet ditt, nesten som om den daler ned fra himmelen, rett ut fra intet. Den er magnetisk tiltrekkende, den nærmest sjokker deg med den spennende og spesielle auraen sin. For ja, ordet spesiell er ett du i stor grad kan bruke, når det gjelder vannmannen. Dette er originalen, den som skiller seg ut, den som går mot strømmen og den som liker å være en rebell og som elsker følelsen av å være uberegnelig. Den liker godt å bygge på vennskapet til deg, og forelskelsen kan ofte begynne her. Den elsker friheten sin, og er et tegn som du absolutt ikke kan begrense så lett. Den går sine egne veier, og om den velger å gå samme vei som deg, så er det fordi dere har vennskapet i bunn og møter hverandre også intellektuelt.

 

Fiskene

Fiskene er det siste tegnet i dyrekretsen og sies derfor å inneha litt av alle de foregående tegn i seg. Derfor kan det være vanskelig å bli klok på den, for den er på en måte alt og ingenting. Den kan forelske seg sterkt og impulsivt som en vær, langsomt og nytelsessykt som en tyr, snakkesalig og nysgjerrig som en tvilling, ømt og trengende som en kreps, dramatisk og storslagent som en løve, tilbaketrukket og selvoppofrende som en jomfru, velbalansert og vakkert som en vekt, intenst og dypt som en skorpion, optimistisk og eventyrlig som en skytte, grundig og trygt som en steinbukk, distansert og elektrisk som en vannmann og magisk, udefinerbart, fortryllende, lengtende, overjordisk, forhøyet og betingelsesløst som en fisk.

 

 

kjærlighet
UA-132471339-1