UA-132471339-1
Fiskene
Fiskene og kjærlighet

Fiskene og kjærligheten

         

                   er det siste tegnet i dyrekretsen og sies derfor å inneha litt av alle de foregående tegn i seg. Derfor kan det være vanskelig å bli klok på den, for den er på en måte alt og ingenting. Den kan forelske seg sterkt og impulsivt som en vær, langsomt og nytelsessykt som en tyr, snakkesalig og nysgjerrig som en tvilling, ømt og trengende som en kreps, dramatisk og storslagent som en løve, tilbaketrukket og selvoppofrende som en jomfru, velbalansert og vakkert som en vekt, intenst og dypt som en skorpion, optimistisk og eventyrlig som en skytte, grundig og trygt som en steinbukk, distansert og elektrisk som en vannmann og magisk, udefinerbart, fortryllende, lengtende, overjordisk, forhøyet og betingelsesløst som en fisk. Ordet betingelsesløst kan vi henge oss opp i her. For det er slik fiskene fungerer, den elsker uten betingelser, uten forventninger, uten krav. Den elsker deg ikke og gir ikke noe til deg, fordi den forventer å bli elsket og å få noe tilbake. Nei, den elsker og den gir, punktum. Den er det tegnet som er mest fleksibel når det kommer til følelser, den flyter med, søker ikke å kontrollere verken seg selv eller andre, men har en intuitiv forståelse av at den er kommet til jorden for å følge selveste universets rytme.

 

Om den til tider kan virker litt fjern, så er det nettopp fordi den lytter til det som ligger bak, til det usynlige ”altet”, for den har litt lettere for å ha kontakt med alt dette usynlige, enn det andre tegn har. Den opererer muligens på et litt dypere plan. Derfor kan den virke mystisk og vanskelig å sette fingeren på. Det er ikke lett å binde den, å eie den, for den glipper alltid unna, den vil og kan ikke eies, på samme måte som den ikke vil binde eller eie deg. Den vet at vi er alle ett, og siden vi til syvende og sist alle hører sammen – i kjærlighet – så ser den gjerne ikke nødvendigheten av å bevise dette ved konkrete symboler, som for eksempel ved en giftering. Den synes kanskje ikke det er så viktig å vise verden at ”vi to hører sammen”, siden den vet at alle i verden allerede hører sammen med hverandre. Den gir betingelsesløs kjærlighet, og krever ikke at du skal elske bare den, fisken forstår at du kan være veldig glad også i andre, og den vil ikke begrense deg til å være glad i bare seg. Samtidig som den ikke vil begrenses av deg. Når den er i et forhold med deg, så er den trofast og har nok med bare deg, men om du forsøker å bure den inne, å kontrollere den til ditt eller datt, så svømmer den unna – den kan ikke la seg begrense slik. Den er kommet hit for å oppleve en opphevet kjærlighet, full av håp og tillit. Så våge å stole på den, og den vil stole på deg.

 

Den er forresten veldig god til å ha tro på deg og tillit til deg, slik at den nesten alltid ser det beste i deg (og i alle andre). Det faller ikke naturlig for den å kritisere deg, nei, den tar deg for den du er, og fremdyrker de beste egenskapene dine. Og her er fiskene en mester; den er dyktig til å få deg til å gå i deg selv og finne ut hva du kan foredle av det du har. Og når du selv har identifisert det beste i deg, så hjelper den deg til å fremdyrke det. På sitt beste er det få som kan være like snill, tolerant, hjelpsom og aksepterende som en fisk. Siden den innehar litt av alle tegnene som kommer før den, er den en god menneskekjenner og har en dyp psykologisk innsikt. Det er få mennesker som er like gode å prate med, som en fisk. Den lytter til deg, og den hører hva du sier. Den lytter også til følelsene som ligger bak, for intuisjonen dens er så god at den kan suge til seg følelsesinntrykk. Dermed kan den forstå andre mennesker veldig godt, det er nesten som den hopper opp i dine sko og kjenner hvordan det er å være deg.

 

Det at fisken er som en emosjonell svamp er en grunn til at den må være litt nøye med hvem den velger å være sammen med. Om du er en person som motarbeider den, så vil den forsvinne fra deg. For selv om fisken kan synes naiv og dumsnill til tider, som en som alle som trenger støtte kan benytte seg av, så er ikke dette helt riktig oppfattet. For i tillegg til å flyte med, være aksepterende og lite kritisk, så har fiskene også en siden som er svært intelligent kalkulerende. Den vet hvor den skal og hvordan den skal komme dit. Den vet at den er på vei mot total og aksepterende, betingelsesløs kjærlighet, og om du stopper den på veien din, for eksempel ved å være sjalu, og si at den ikke får tilbringe tid med det ene eller det andre mennesket, så vil den stoppe deg i farten ved å forsvinne. Da sklir den sakte og nesten umerkelig bort. Ikke med drama og stor ståhei, men med forståelsesfull kjærlighet. Det faller ikke lett for fisken verken å være bitter eller være sint, og aller minst å hate.

 

Den kan virke litt ubestemt og rotete. Til tross for at den er fleksibel og lett flyter med, så er den avhengig av å ha sitt eget system. Den må få ha sitt ofte merksnodige system i sitt eget univers, og om du kommer inn og flytter på noe der, så kan den bli opprørt. Så det er viktig å akseptere fisken akkurat som den er, på samme måte som den aksepterer deg. ”Leve og la leve” er et fint motto i forhold til den.

Det kan godt være at fisken blir for diffus for deg, at du blir oppgitt og irritert over at den ikke er mer konkret og definert i alt den sier og gjør, at den gjør deg utrygg og at du derfor begynner å kritisere den og vil endre den. Kanskje du ber den om å skjerpe seg. Da er du kanskje ikke den rette for fisken. Det kreves kanskje en spesiell type person, for å kunne forstå og være virkelig avslappet lykkelig med dette tegnet, og et essensielt karaktertrekk som i den forbindelse utmerker seg, er evnen til å slappe av, å akseptere, til å selv flyte med. Til å stole på at alt i bunn og grunn er trygt og at alt ordner seg. Så en tillitsfull innstilling til livet og universet kan altså komme godt med. Og det er gjerne dette tegnet er her for å lære oss andre mer om.

 

Du kan ikke haste på en fisk. Du kan ikke stresse den. Den lever i sitt eget eventyrlige univers, som du uansett ikke kan rive den ut fra. Gjør heller ditt beste for å nyte den, for å få et innblikk i dens fantastiske verden. For fisken sitter på dype hemmeligheter, den har stor visdom om hvorfor vi egentlig er her. Den kan fungere som broen mellom den fysiske verden og den som vi ikke kan se. Om du virkelig snakker med den og virkelig lytter, kan du oppleve glimt av magi, eventyr og få innsikt i dens fantastiske fantasi – og få et glimt av en annen verden. Fisken kan gjøre deg stum, den har virkelig evnen til å fortrylle. Den kan få deg til å glemme alle de praktiske og kjedelige pliktene du har, og inspirere deg til å utvikle din fantasi til sitt fulleste potensial.

 

Dem som er født i fiskene er ofte veldig kreative og utmerker seg ofte som poeter og kunstnere. De har en egen rytmesans og innlevelsesevne, slik at de lett kan skape nye verdener, både med ord, musikk, dans og andre sanselige uttrykk. Tegnet er ofte litt grenseløse, slik at det de skaper også kan gå ut over alle grenser. Ofte har de en så rik indre verden, at det de ønsker å uttrykke, rett og slett ikke kan sies med ord - de trenger noe mer, for å kunne uttrykke det vakreste de bærer på.

 

Deres  kjærlighetskraft er også til tider grenseløs, så de mestrer kunsten å få deg til å føle deg elsket. Så romantisk, øm og snill er den, at den nesten kan drukne deg i kjærlighet. Den kan ha en tendens til å idealiserer deg og å sette deg på en pidestall, og her kan det bli hardt å bli værende, for intet menneske kan være så perfekt, som fiskene liker å tro at det kan være. Dessuten kan den ha en tendens til å beundre deg så høyt, at den setter deg over seg selv og dermed utsletter seg selv. Hjelpe fisken din å bevare bakkekontakten, så den ikke tar helt av. Nettopp siden tegnet kan være som en emosjonell svamp, trenger det mye tid for seg selv og til å lade batteriene. Den kan virkelig kunsten å nyte livet innefor hjemmets fire vegger, og selv om den er veldig glad i folk, har den også stort behov for å synke ned i sitt stille vann til tider.

 

Fiskene og det erotiske

 

Fisken tar med seg noe av sin eventyrlige grenseløshet inn på soverommet. Den er god til å bruke fantasien også her. Den er øm, forsiktig og romantisk, mer enn den er rå og dyrisk lidenskapelig. Den tar seg god tid til å utforske deg og alt som du er, og den liker deg akkurat som du er, uten å stille krav til den ene eller andre preferansen. Tro ikke at den er bare øm og forsiktig heller, for når den først er tent, så kan den også være eksplosiv. Det er dette med disse grensene dens som ser ut til å kunne tøyes i det uendelige, på en måte er ingenting umulig med den, og om du får den i erotisk snakk om sine indre verdener, er det ikke et hjørne av all slags verdener den ikke kan ta deg med til. Den er god på å utvide nettopp grensene dine. Sex med den er vakkert og nesten litt overjordisk. Det er nesten som du kan få følelsen av å flyte litt over madrassen, sammen med den.

 

Fisken har en utrolig tilstedeværelse og stresser aldri videre. Den kan kunsten å leve i øyeblikket og å akseptere det akkurat som det er. Som ellers i livet, tar den også på soverommet ting akkurat som de kommer. Den er åpen for at alt kan skje, og den dømmer ikke, men lar det skje, det som skjer. Den kan muligens kalles litt mer erotisk, heller enn seksuell, og for noen kan den bli for diffus, også på soverommet. Av og til kan den drukne i øyeblikket og nærmest bli fjern. Da blir det din ”jobb” å bringe den tilbake til jorden igjen og det kan jeg love deg vil bli en takknemlig jobb. Den vil elske deg for at du viser at du elsker den.

 

Fiskene er et tegn som også kan leve uten sex i lengre perioder, for den kan sublimere sin seksuelle lyst over i kunstneriske prosjekter, som for eksempel en maler, som bruker månedsvis på intensiv lidenskap i sin kunst, og ellers lever som en munk eller nonne. Sånn sett kan den være ganske så seksuelt asketisk, og få sin partner til å gå hungrende og lengtende. For å vekke en fisk som er i en slik sublimert tilstand, gjør du lurt i å spille på fantasien dens, og skape et nærmest eventyrlig miljø å elske i. Du treffer innertieren om du inkluderer vann på en eller annen måte. Et badekar med flytende stearinlys eller en hytte nært en innsjø kan være stikkord til videre inspirasjon. Den kan også like en noe underordnet rolle, der de domineres av deg til å oppfylle nærmest umulige ”oppgaver”. Så rollespill av typen mester/slave tematikk kan slå svært godt an. 

 

Den kvinnelige fisk

 

Denne kvinnen er en av de mest feminine i dyrekretsen og hun beveger seg flytende og elegant. Siden hun er det siste tegnet, innehar hun litt av alle de foregående tegn. Hun har sunn egoisme fra væren. Behov for sanselig luksus fra tyren. Nysgjerrigheten fra tvillingen. Trygghetsbehovet fra krepsen. Sin dramatiske snert fra løven. Perfeksjonismen fra jomfruen. Skjønnhetssansen fra vekten. Mystikken fra skorpionen. Troskyldigheten fra skytten. Avslappethet fra steinbukken og den emosjonelle distansen fra vannmannen.  Hun kan spille på alle disse egenskapene og sette dem sammen nærmest slik hun ønsker, slik at hun kan skape seg selv – på ny og på ny. Dette er en av årsakene til at hun fremstår som gåtefull, og som en som ”skifter ansikt” basert på hvem hun forholder seg til. Dette gir henne evne til å vinne nærmest enhver mann, for hun kan være akkurat den som han ønsker seg.

 

Om det er en kvinne som raskest av alle kan forføre en mann, så må det være henne. For om hun skrur på sjarmen, kan hun være den mest fortryllende av dem alle. Hun kan være til ekstremt stor inspirasjon for en mann, samtidig som hun krever svært mye tilbake av ham. Hun oppfører seg til tider som en dronning, som skapt for å bli oppvartet av dem hun har rundt seg. Hun er både myk og tøff, både krevende og ydmyk. Hun er perfeksjonistisk, samtidig som hun er aksepterende, hun trenger å være alene og hun trenger å ha folk rundt seg. Hun er litt av alt og absolutt ikke lett å bli klok på.

 

Hun kan lese mennesker svært godt, for hun er så empatisk at hun nærmest blir deg. Siden hun opplever alle følelser så sterkt, kan hun være litt dramatisk, siden hun kan få følelsen av å miste kontrollen og gå i oppløsning. Hun kan være litt fryktsom for alt for barske menn, disse kan skremme henne litt, siden hun til tider føler seg som skjørt porselen. Hennes fantasiverden er så velutviklet at hun av og til forsvinner litt inn i den, og ”virkelighetens verden”, kan synes for tøff for henne. Samtidig er hun er kvinne som vet at den verden hun skaper – innenfra og ut – en den eneste virkeligheten for henne. Slik sett kan hun virke litt uoppnåelig, litt drømmende og fjern.

 

Det skal en spesiell type mann til for å tilfredsstille henne; en som kan gi henne det fristedet hun trenger. Heller enn å følge en mann inn i hans verden, blir han nødt for å komme inn i hennes, og om han våger seg inn her, kan han virkelig finne gull. For denne kvinnen tror på alle drømmene hans, og inspirere ham til å virkeliggjøre dem, hun blir som den ultimate musen hans, den som får ham til å bli den han ønsker å være. Inspirasjon er den vakreste gaven hun gir. Det hun krever tilbake er en mann som kan leve i en form for spirituell virkelighet med henne, for det ”vanlige” jordelivet vil og kan aldri bli nok for denne svært så spesielle og fantastiske kvinnen.

 

Den mannlige fisk

 

Denne mannen er en av de vakreste i dyrekretsen, og da snakker vi modellvakker. Han har som oftest noe elegant og diffust sexy over seg, en nærmest tander skjønnhet, kombinert med guttaktig sjarme og overjordisk magisk-mystisk utstråling. Han er magikeren, illusjonisten og drømmeren. Kvinner faller lett for ham, også fordi han er så god å forstå dem, så poetisk i sin uttrykkemåte og så hypnotisk forlokkende. Han kan virke myk og underdanig, og gi inntrykk av å være lett å dominere, og selv om dette innehar en smule sannhet, er det også slik, at denne mannen kan være litt kalkulerende arrogant – for om du ikke kan tilpasse deg hans verden, kan det bety at eventyret avsluttes, før det i det hele tatt har begynt.

 

Denne mannen er både føyelig og bestemt, og vite at for å være lykkeligst med ham, er det lurt å være smidig på en måte, samtidig som du er begrensende på en annen. Han trenger en kvinne som både kan drømme med ham og når det blir nødvendig; vekke ham fra drømmen og trekke ham tilbake til jorden igjen. Han trenger ikke en som begrenser og lukker ham inne, men en som hjelper ham til å sette sine egne grenser. Nettopp av denne grunn har han en tendens til å bli forelsket i erfarne kvinner, og gjerne dem som er litt eldre enn ham. En kvinne kan trenge en god dose aksept og klokskap, for å være som lykkeligst med ham, og slikt har gjerne litt eldre, mer erfarne kvinner mest av. Det han videre kan like, er at hans kvinne er selvstendig, og ikke klamrer seg for sterkt til ham, for han kan utenfor hjemmets fire vegger like å bevege seg alene i det sosiale rom. Han liker å ha sitt eget liv, samtidig som han liker å dele livets øyeblikk med deg. Han trenge å være avgrenset i seg selv slik, for ellers  kan hans ”grenseløshet” føre til at han mister seg selv og blir ulykkelig i et forhold. 

   

Denne mannen kan være gåtefull for en kvinne, for han krever på en måte svært lite, samtidig som han er vanskelig å tilfredsstille. For det å elske uten å ha ”lov” til å kreve noe, kan til tider være vondt for en kvinne. Han kan være så avslappet i et forhold, at kvinnen kan føle at bekreftelser og intens lidenskap mangler, og når hun i tillegg møtes med en antydning til likegyldighet, når hun lufter sine ”krav”, så kan det få enkelte til å miste motet. Når han i tillegg kan være vanskelig å lokke med sex, for eksempel i sine mest kunstneriske kreative perioder, eller i de fasene da han stenger døren og trenger alenetid – ja, da kan det nærmest føles umulig for en kvinne å kunne ham! Hvilket kan få henne til å elske ham ennå mer!

 

Potensielle skyggesider   

 

En potensiell skyggeside er at fisken blir for grenseløs, for ”flytende”, for lite realistisk og konkret. Da kan det bli vanskelig for den å takle hverdagslivet og utfordringene det bærer med seg, og fisken kan viljeløst synke ned i sin egen fantasiverden, som ingen andre ser og forstår. Om den mister en mening med livet, kan den være det tegnet som kanskje lettest kan bli offer for rusmessig avhengighet. Det kan være lett for den å bare flyte videre slik, dag etter dag, og på en eller annen måte være fornøyd i sin egen forstillelse, for den har så lett for å tro at slik den dikter opp verden, nettopp slik er den – slik er sannheten for den. Så om den mister grepet på den ”virkelige” verden og finner seg for godt til rette i sin forestilte fantasiverden, så kan den rett og slett miste litt grepet – sett utenfra – selv om den selv er ganske så fornøyd. Og fiskens spørsmålet blir da kanskje: Om den er fornøyd, er ikke det hva som er viktigst? Hva andre måtte si, er noe den hever seg over, for den lar seg aldri stoppe av hva andre tror. Men om det kommer så langt at det blir vanskelig for potensielle partnere å ”nå/møte” den, så har fisken kanskje svømt litt langt ut på det dypeste vann. Oppsummert er det en potensiell fare for fisken at den kan miste grepet på den ”virkeligheten” som den bare kan være lykkelig sammen med andre i.

 

 

Fiskene
UA-132471339-1