UA-132471339-1
Jomfruen
Jomfruen og kjærlighet

Jomfruen og kjærligheten


                       hopper ikke inn i forelskelsen. Tegnet er heller litt distansert og reservert, avventer litt, ser den andre an. Den liker å være trygg på hvordan den andre er, og ikke minst om den andre er ”god nok”, før den åpner hjertet sitt og slipper seg mer løs. Det kan altså være litt vanskelig å komme innpå og bli kjent med den. Så den innledende forelskelsesfasen kan ta tid.

 

Jomfruen har som oftest en høy standard i valg av livspartner, den er seriøs og jakter ikke etter overfladiske forbindelser. Den ser gjerne etter en som er litt moralsk høyverdig, en som er litt ”skikkelig”, en som har kontroll over seg selv og sitt liv – en som det er verd å respektere og som den lett kan stole på. Den kan dessuten være litt sjenert, og den er heller ikke av slaget som har den aller største selvsikkerhet, hvilket også kan være grunn til dens innledende reservasjon. Den er rett og slett litt forsiktig, og viser ikke så tydelig at den er interessert, som for eksempel en vær lettere kan gjøre. Det kan være vanskelig for den andre part å avgjøre om tegnet i det hele tatt er interessert. Men et tydelig tegn er om den i hele tatt tar initiativ og viser interesse – for gjør den det – kan man være ganske sikker på at det er seriøst ment. Da har den ut fra det lille den har sett av deg, vurdert deg til å være verdig for videre bekjentskap, og du kan være ganske så sikker på at interessen vil fortsette å være der, så lenge du fortsetter å vise deg ”verdig”.


Den kan være litt nøye på ting, litt perfeksjonistisk, den liker kvalitet og kan utvikle motstand om du opptrer uansvarlig, umoralsk og/eller ”rølpete”. Den liker det ikke om du for eksempel er en som drikker deg full og mister kontrollen i all offentlighet. Den liker det ikke om du lager dramatiske scener for eksempel ovenfor en butikk betjent. Den vil at du skal være rettferdig, velbalansert og at du kan opptre med elegant verdighet. Og alt dette, fordi den også forventer det samme av seg selv. Den er ingen tyrannisk dommer. Den kan absolutt like deg for akkurat den som du er, men husk at den lett kan identifisere  ”svakheter”, og vil søke å forbedre deg, forfine deg og skape deg i sitt bilde – som nettopp bør være den beste utgaven av den du kan være.

 

Tegnet er kvalitetsbevisst og kan ikke noe for at den søker det beste av det beste. Om du er en person som foretrekker å leve røft og å gjøre opprør mot all ”skikkelighet”, om du er en som hater å bli rettet på og forsøkt ”forbedret”, så erden gjerne ikke den rette kjærlighetspartneren for deg. Men om du er en som ønsker kvalitet på tilsvarende måte som han eller hun gjør, og om du trenger og ønsker en som kan hjelpe deg til å bli den beste utgave av deg selv, så kan ingen være bedre til dette, enn nettopp en som er født i dette tegnet. Den gjenkjenner det beste og vet hvordan det best kan skapes. Hvilket er nettopp noe du også kan oppnå i et kjærlighetsforhold med en jomfru: Høy kvalitet.

 

Siden dette er et jordtegn er den praktisk, jordnær, realistisk, stabil, lojal og utholdende. Den liker å ta godt vare på deg, gjøre deg tjenester - den lever nærmest for å gjøre livet lettere for deg. Så vær ikke redd for å be den om tjenester, men gjør det heller ofte, for det får den til å føle at noen trenger den og det gjør den lykkelig – den elsker å hjelpe deg! Du kan stole på den, den er fornuftig og vet hva sunt folkevett er. Derfor er den ikke bare god på praktiske tjenester, men er også dyktig på å gi kloke råd av det mer emosjonelle slag. Den er også god på å holde en sunn emosjonell distanse i kjærlighetsrelasjoner, for den ønsker at du skal være selvstendig og klare deg selv. Den liker ikke så godt om du blir for avhengig og klengete, for selv om den ønsker å støtte deg, så foretrekker den å hjelpe deg til å hjelpe deg selv. Slik er den altså god på å holde en relasjon god og sunn, og her ser du igjen dette varemerket den har, som nettopp er god kvalitet. Men uansett så trenger den å føle at du trenger den, bare det ikke blir slik at du lener deg alt for mye til den.

 

Den liker langvarige forhold, så om du først har kommet over den litt reserverte kneiken den kan vise deg i begynnelsen, så kan du være ganske trygg på å få beholde den, så lenge dere opprettholder verdigheten og respekten i relasjonen. For å bevare kjærligheten kan det også være lurt å tenke på at den er opptatt av detaljer, og prøve ikke å bli sint på den om du synes den er litt for mye flisespikker. Husk at den ikke gjør noe for å kritisere deg, selv om det kanskje kan føles slik, men at den er skapt for å se nettopp de detaljerte valører i ting, og at denne egenskapen gjør at den helheten den skaper som oftest blir nettopp... helhetlig og bygget på stabil grunn.

 

Den vet hvordan ting skal gjøres skikkelig fra bunnen av og den ser med en gang om det er noe som ikke fungerer og som bør rettes på. Se dette som kvalitetssikring. Men om det går på verdigheten løs, og jomfruen overdriver, så påminne den om at ingenting er perfekt. Tøyse og tulle med den, få den til å ta seg selv litt mindre alvorlig, få den til å le og innimellom droppe den litt strenge standarden sin. For den blir ekstra glad i deg om du kan hjelpe den til å glemme seg selv. Og den trenger å minnes på at den er god nok, selv om den ikke er 100% perfekt, for ofte er den alt for streng med seg selv. Hjelpe den til å elske seg selv, og den vil skatte deg for det.

 

Tegnet er ikke slik som løper rundt og flørter med fremmede. Den faller ikke for smiger så lett, og er ikke så veldig opptatt av hva andre synes om den. Den jobber for å være god nok i seg selv, for å være god nok for deg, og for å bevare det dere bygger opp. Den er realistisk og liker å se den konkrete virkeligheten i ting.

 

Den er som oftest ikke bråsint og vanskelig under for eksempel diskusjoner, men liker å se rasjonelt og logisk på ting, og holder seg unna høylydte konflikter. Tegnet er styrt av Merkur, noe som gjør den god på å se logikken i ting. Den tenker raskt og har stort sett en kjapp replikk til de fleste tema. Den kan være svært trygg og god og prate med og den kan kunsten å løse konflikter i rolige former. Den er rett og slett ganske så intelligent, hvilket du vil få føle i måten den elsker deg på.

 

Den kvinnelige jomfru

 

Denne kvinnen er virkelig moder jord. Hun er hyper feminin og kan kunsten både å gi og å ta imot. Dette faller ganske så naturlig for henne, til forskjell fra andre tegn, som kanskje heller mot enten å gi eller å ta for mye. Jomfru kvinnen kan begge deler; både å stå til tjeneste for en mann og gi ham akkurat det han trenger, samtidig som hun kan få ham til å føle seg nødvendig, fordi hun kan kunsten å la ham gjøre noe for henne. Så hun er ikke typen som bare gir, uten å få noe tilbake. Slik får hun menn til å respektere seg ganske så lett, og de forstår raskt at hun er en kvinne som man ikke tuller rundt med. Hun har en tiltrekningskraft som er både erotisk, pirrende og jordnær, samtidig som den gir inntrykk av at hun er verdig. Hun kan dette med å få mannen til å føle seg som en konge, for hun liker å gjøre ham glad ham, hun liker å tilpasse seg og å fylle det tomrommet han trenger å fylle. Hun kan virke litt sky og tilbaketrukket, samtidig som hun virker smilende og varm. Litt gåtefull kan hun altså være, og det kan være vanskelig for en mann å forstå hvilke hensikter hun har. Hun kan virke mindre interessert, enn det hun i realiteten er, siden hun har en litt kompis aktig måte å være på ovenfor en mann, som hun egentlig ønsker å bli mer intim med. Til tross for det jomfruelige symbolet for tegnet sitt, har hun en av den sunneste og driftigste seksualiteten som finnes i hele dyrekretsen.

 

Den mannlige jomfru

 

Den mannlige jomfruen kan virke tøff utenpå, men er heller ganske så myk inni. Han er sensitiv, omsorgsfull og hjelpsom. Det kan være vanskelig for en kvinne å forstå ham, siden han kanskje ikke er av det mest utleverende slaget, og en som kan være litt sky og ikke prater så mye. Han kan bruke lang tid på å finne ”sin” kvinne, og når han først har funnet henne, har han en tendens til å sette henne på en pidestall. Han liker å forme henne i sitt bilde, å se på henne som perfekt. Han er ikke typen som løper på byen og flørter vilt, men har en ekte og god respekt for kvinner. Han liker ikke kvinner av det lettsindige slaget, men ønsker seg en kvinne som er intelligent og som kan ta godt vare på seg selv.

 

Han trenger en han virkelig kan kommunisere med og han har behov for en som trenger ham, uten å være så uselvstendig at hun ikke kan klare seg selv. Så her finnes altså en fin balansegang mellom å trenge passelig mye. Er hun for selvstendig og en som takker nei til hjelp, kan han føle seg overflødig, siden noe av det som gjør ham lykkeligs nettopp er å stå til tjeneste for sin kvinne. Han er stabil, lojal og trofast og en som liker å bygge opp et langvarig forhold. Han er en mann som lett kan gjøre en kvinne trygg. Samtidig vil han alltid være litt gåtefull og holde en sunn distanse, for det kan som sagt være litt vanskelig å komme virkelig innpå ham. Han kan være av det slaget som man er sammen med lenge, uten å vite hva han egentlig tenker og føler i dypet av seg selv. Sånn sett er han svært selvbeskyttende og for at en kvinne skal kunne trenge skikkelig inn, må hun gjerne liste og lokke en smule. 

 

Jomfruen og det erotiske

 

Jomfruen er veldig tålmodig på soverommet og tar seg god tid. På samme måte som den trakter etter kvalitet og er detaljbevisst ellers i livet, oppøver den disse egenskapene også under dynen. Ingenting gjøres i hui og hast, men med sterk tilstedeværelse og bevissthet – og den kan sies å perfeksjonere de seksuelle grepene/teknikkene sine. Som et resultat av dette er den gjerne det tegnet som er aller best med hendene. Siden den er nøye med detaljer og så kvalitetsbevisst, vil den gjennom prøving og (helst ikke) feiling finne ut hva som fungerer best, og gjøre sitt ytterste for å tilfredsstille deg.

 

Også i sengen gjelder dette med at den liker å stå til tjeneste. Så her er det viktig å kunne ta imot. Og om du viser den hva som fungerer godt for deg, så vil du få mer av nettopp det. Siden den er en som utvikler seg på denne måten, har den tendens til å like de langvarige seksuelle relasjoner med en og samme person, siden den her gis god mulighet til å blir kjent med partnerens preferanser. Den spesialiserer seg på nettopp deg! Og du kan forvente det beste av det beste sammen med den.

 

Den er kanskje ikke er racer på uhemmet lidenskap og intense, spontane ”kjappiser”, men om det er det du foretrekker, er det bare til å be den om det, og den vil spesialisere seg også i det og. Så med en i dette tegnet har du store sjanser for å få det akkurat slik som du vil.

En ting som det er viktig å huske på, er at for å oppnå maksimal tenning er den avhengig av rene og innbydende omgivelser,. Siden den er så opptatt av detaljer kan for eksempel et halvskittent laken få den til å miste gløden relativt raskt. Så når du inviterer den opp i sengen din, være sikker på at både den og du er gullende ren. Dette med de små detaljene kan du også bruke til din fordel. Jo mer bevisst du er på å tilfredsstille den på detaljnivå, jo mer vil den sette pris på det. Så ta deg god tid når du gjør noe for den, og vite at den nyter det.   

 

Potensielle skyggesider

 

Som med alt som overdrives, kan det gå fra det positive til det negative. En av tegnets fallgruver kan være at den blir for kritisk, for perfeksjonistisk og for detaljorientert. Om den fokuserer for hardt på det som ikke er perfekt og setter standarden så alt for høyt, så kan den ende opp med å ikke bli fornøyd med noe. Den kan også lett skyve andre bort, om den gir dem følelsen av ikke å være god nok. Så for jomfruen er det viktig å fremelske følelsen av å elske seg selv, og å være snill med seg selv, slik at den ikke krever det uoppnåelige. Det å lære seg til å leve godt med uperfektheter i sitt liv, kan være svært viktig for den. Den kan også lære seg til å være rundt i kantene når den påpeker mangler hos andre. Det å si ting på en fin og konstruktiv måte, og gjerne flette inn noe positivt som passer anledningen, kan ta den mest kritiske brodden av den.     

Jomfruen
UA-132471339-1