UA-132471339-1
Krepsen
Krepsen og kjærligheten

Krepsen og kjærligheten

 

                    forelsker seg langsomt. Den hopper ikke inn i en romanse med begge beina for raskt. Nei, den bruker tid. Først skal den bli mer sikker på deg, og helst ha garantier for at du ikke vil såre den. For den er sensitiv, øm, myk, snill og svært dyp emosjonelt, og den trenger en stor grad av sikkerhet og nærhet, for virkelig å kunne slippe seg helt løs og for alvor forelske seg. For å finne ut om du er verdig å intensivere følelser for, føler den deg ut med antennene sine, som den har mange av. Den observerer deg med hele seg, og den kjenner på stemningene som finnes mellom dere – på om det er tilstrekkelig varme, ømhet og dybde til stede. Den bruker magefølelsen sin, noe den fra naturens side er ekstremt god på.

 

Den gir seg selv tid nok til å bli sikker på at det er deg den vil ha, og når den vet det, så slipper den ikke taket så lett! Det er en av grunnene til at den er litt reservert når den går inn i relasjoner; den vet at den ikke tar lett på romantikk og forelskelse. For når den først føler at den er forelsket i eller elsker noen, så føler den sterk og dypt – og ikke minst lenge. Den går så dypt, at om du skulle forlate den, vil det ta den lang tid å komme opp til overflaten igjen. Dette er tegnet som kan ha størst problemer med å slippe taket i noen den er glad i. Den er veldig nostalgisk, og har så god emosjonell hukommelse, at om du sårer den og går fra den, så husker den på deg lenge. Og den husker deg ikke bare med hodet, men aller mest med hjertet sitt.

 

Om du synes den virker treg, reservert og hemmelighetsfull, og kanskje til og med svært vanskelig i den innledende fasen av romansen, så kan du vite at det er fordi den trenger å bli mer sikker. Det er denne måten den opererer på. Du kan også vite at om/når den har bestemt seg for at det er deg den vil ha, så er det få tegn som kan være like tålmodige i kampen etter å ”få” deg. Den kan bruke år på å påvirker deg til å få tilsvarende følelser for seg, som den har fått for deg. Så for deres begges skyld, er det svært viktig – og ikke minst snilt av deg – å ikke leke med en kreps. Ikke leke kjærlighetsspill med den, og prøve å lure den til noe, som å få den til å tro at du har mer genuine følelser, enn det du i realiteten har. Det vil uansett ikke virke. Enten vil den raskt gjennomskue deg – for som sagt, så føler den deg ut – eller så kan du ende med selv å være den som ”sitter i garnet” – noe som også er en av tegnets ”spesialiteter”.

 

Tegnet har det nemlig med å snike seg inn i hjertet ditt, uten at du helt vet hva som skjer. Den opererer i det stille, for å si det slik. Og så plutselig, er det for sent, og du er knyttet til den og kanskje til og med blitt avhengig av den! Som det eneste ledende vanntegn, er den en som liker å ta initiativ når det kommer til følelser, men den er ikke eksplosivt og aktivt jagende, slik som væren gjerne er. Tegnet er av det mer stille, forståelsesfulle slaget, den som vet akkurat hva den skal si, gjøre og føle på akkurat rette tidspunkt, og den bare vet slikt, fordi den er empatisk på grensen til å føle hva du føler. Slik sett er den en som virkelig kan lytte til deg, og når den gjør det, kan du se i blikket dens at den føler med deg, som i et stille vann kan du se dine følelser gjenspeiles i de vakre, drømmende øynene dens. Den er veldig god til å være snill og til å vise omsorg. Om du trenger trøst, er den en av de beste å komme til. Den liker at du trenger den, den liker å trenge deg. Enkelte kan si at den er for trengende, men for dem som liker å komme svært nært innpå et annet menneske, og å stole på at den andre alltid er der, er han eller hun så nær som perfekt.

 

Den er styrt av månen, noe som gjør den til det mest humørsyke tegnet. Den skifter humør i takt med månefasene, så bli ikke overrasket om den ler i det ene øyeblikket, for å gråte i det neste. Tegnet er vant med slike bølger av emosjoner, så la den vær i fred, når den er på sitt verste, og vær sikker på at det vil gå over igjen. Det den gjør, er å føle seg gjennom ting. Og selv om den kan være trengende og like å klenge litt på deg, så trenger den også tid for seg selv. For når den er i en bølgedal, så trenger den tid og fokus til å kjenne på hva som skjer, og ikke minst til å forstå seg selv. Det kan gjerne overraske deg, at tegnet, som kan være så snill og myk, også kan være en furie oppløst i tårer til tider. Dette er noe en mannlig kreps gjerne ikke ønsker at en kvinne skal se. Og dette kan få den til å trekke seg inn i det trygge, harde skallet sitt til tider. Vær forståelsesfull, og vite at den kommer ut igjen.  

 

Tegnet liker veldig godt å være fysisk nær og å kose masse, og den trives ekstremt godt hjemme. De fleste krepser vil foretrekke en lørdagskveld hjemme i armkroken og en god film, heller enn å løpe rundt på byen og danse vilt. Den er et av de mest hjemmekjære tegnene, så vil du gjøre noe ekstra fint for en den, kan du gjøre hulen dens mer attraktiv. Å skape varme og trygghet med levende lys og fyr på peisen, å gi den en vakker antikvitet (den elsker gamle ting, og samler ofte på dem)... noe slikt som smaker av hjemmehygge slår alltid an, for ikke å snakke om  lage mat til den – det er en fulltreffer!

 

Nå tror du kanskje at vedkommende er en bylt av sentimentale følelser, som ikke kan ta vare på seg selv, men der tar du feil. For en som er født i tegnet blir sterk, nettopp ved å kunne vært sårbar og ydmyk nok til å føle godt etter på ting. Den blir erfaren, og ikke minst en som er veldig god til å forstå andres følelser – en riktig menneskekjenner blir den. Dens følsomhet blir en styrke og den lærer seg også til å beskytte seg. Så den bevarer ideelt sett både det sterke og det sårbare, og blir slik en herlig blanding av skjønn menneskelighet.

 

Krepsen og det erotiske

 

Det sier seg selv at et tegn som er styrt av månen, og som føler så mye og er så øm, romantisk og sensitiv, ikke liker overfladiske en natts forhold. Når den har sex ønsker den at de rette følelsene skal være til stede, og siden den er så god til å vite hva du føler, er den en av de beste i dyrekretsen til å gi deg det du vil ha. Du trenger ikke si så mye, eller å vise den – den bare vet. Den visste det allerede på deres første romantiske møte, den kunne se det på kroppsspråket ditt, høre det i stemmen din, se det i øynene dine. Den lukket øynene og kjente som stråler, det du sendte ut. Og om den rette bølgelengden ikke er der, om den merker at noe skurrer – så er den ikke interessert i å krype under dynen med deg. Slik sett er tegnet svært selektivt. De rette følelsene være til stede og slikt kan ta tid å bygge opp. Helst skal man være godt kjent og ganske så trygg. Og det er viktig – for mannen som for kvinnen – at man etterpå kan se hverandre i øynene, og helst se en ny og sterkere intimitet og tilknytning der. Som at man har delt en hemmelighet, og at man nå har et ennå sterkere bånd, enn det man hadde før. 

 

Om du er en som liker det røft, bør du kanskje heller oppsøke et annet tegn, for den kan være veldig øm, myk, sensuell og rolig i sengen. Den liker at det tar tid, at det får bygge seg opp. Det skal helst koke, før dere er ferdig. Og den liker å holde temperaturen lav og langvarig, heller enn eksplosiv og kort. Men husk at tegnet kan virke mer troskyldig, enn den i virkeligheten er, for den har også en side som er mer frekk. Det er som at den kan ta av seg skallet sitt når den føler seg trygg nok på soverommet, slik at dens indre emosjonelle styrke for alvor kommer frem, og da hjelper det ikke å gjemme seg under dynen og tro at krepsen kun vil være myk og forsiktig med deg... nei, har de nådd sitt emosjonelle kokepunkt er det få som kan overvelde deg i like stor grad med sin innlevelseskraft.

 

Tegnet søker en partner som nettopp har evne til å forløse dem emosjonelt, å gjøre dem så involverte at de når sitt fulle erotisk-sensuelle potensial. Dette kan virke dualistisk – at de i det ene øyeblikket er månemyke og i det neste revet med som om de går ut av sitt gode krepseskall... det kan igjen være lurt å huske på at tegnet er styrt av månen. Den endrer stemning etter hvert som månen skifter tegn, og når månen for eksempel står i skorpionens tegn, kan den bli litt skorpionsk selv... når månen står i dens eget tegn, kan den bli dobbelt så månemyk. Om du har lyst, kan du selv følge månefasene og dermed kunne følge kjæresten din bedre i sin emosjonelt-seksuelle nattvandring.

 

Han eller hun kan like bedre å ha sex hjemme i den trygge hulen sin, enn å gjøre det for eksempel på et ukoselig og upersonlig hotellrom. Den har noe av det sanselige i seg, som tyren også er så full av, og det er viktig for den å komme i stemning, for eksempel gjennom et bad. Den er så romantisk, at forspillet er spesielt viktig, også for mannen. Og om den merker at du blir rastløs og haster på, kan den raskt bli reservert. For å ha det best med en kreps på soverommet, bør det innredes nærmest som en kokong. Varmt, lunt, mykt opplyst med stearinlys, en klukkende inne-fontene i en lun krok, myke tepper og helst en åpen peis.

 

Mye stryking på huden og det å holde den med et fast og kjærlig grep, er noe den liker svært, svært godt. Den rett og slett elsker berøring og det å rulle rundt sammen, innfiltret i hverandres armer og ben – langvarig stryking, klemming og kos er det som skal til for å få den helt, helt med. Og av og til er dette kanskje nok... spesielt i begynnelsen – om den ennå ikke er helt sikker på deg. Dette er også en måte for den å bli det på. Å bli kjent med huden og berøringen din. Krepsen kan være verdens søteste under dynen. Men som sagt: La deg ikke lure og tro at den bare er søt. Den kan av alle tegn ha de mest utviklede og komplekse fantasier, og innerst inne drømmer den om å realisere dem. Blir den trygg nok til å få sjansen, så er den med, så vær ikke redd for å utfordre den litt. Har den sterke nok følelser for deg, er den med på ”alt”! Men som oftest er den veldig søt, øm og forsiktig – kanskje for forsiktig og høflig i sengen, for dem som krever noe ”mer”. Den kan like noe dominerende partnere, bare så det er sagt...

 

Den mannlige kreps

 

Av alle dyrekretsens tegn, er dette mannen som i størst grad kan fremstå som svigermors drøm. Han har noe ved seg, som indikerer at han er på vei opp og frem, han har en mykhet og vennlighet og ikke minst en påtakelig respekt for kvinner, som gjør de fleste kvinnehjerter svært mottakelige for ham – svigermors hjerte inkludert. Med månen som hersker, har han en stor innsikt i og forståelse for kvinner, han virkelig liker dem, og ser gjerne på kvinnen som det sterkeste kjønn. Han ser opp til og nærmest forguder dem. Det faller lett for ham å like det sensitive og myke i kvinnen, for han bærer noe av det i seg selv. Og da selvsagt på en maskulin måte, noe som gir ham et stort fortrinn, i og med at han har god kontakt både med sin maskuline og feminine side. Han vet hva en kvinne trenger og ønsker, og noe av det vakreste for en kvinne å oppleve, er at han nyter å stå til tjeneste for dem. Han føler seg ikke truet og som fratatt sin maskuline manndomskraft, nei, han er sikker nok på seg selv til å kunne være ydmyk og sensitiv selv. Og når det kreves, er han mer enn gjerne mannemann, han er ingen myk dott som virrer hjelpeløst omkring. Det er nettopp den dype følsomheten som gir ham styrke.

 

Han har en spesiell forkjærlighet for sin mor, så du bør sørge for å komme godt overens med henne. Om han skulle komme mellom dere, vil han svært nødig måtte velge deg, fremfor sin mor; kvinnen over alle kvinner, kvinnen som har gitt ham liv! Så ideelt sett bør du forgude svigermor, og hun bør i det minste like deg, om det skal gå så glatt som mulig med kjæresten din.

 

Han krever mye omsorg og oppmerksomhet, og kan godt like en sterk kvinne, som kan ta seg av ham. Her kan han være litt tradisjonell i kjønnsrollemønsteret, som at ”jeg tar meg av deg økonomisk og viser den respekten du fortjener, jeg er en ekte gentleman som vil gjøre deg stolt, og du sørger for at jeg får mat på bordet, og all den kosen og omsorgen, som jeg fortjener. Og du må gjerne varme melken min, mens du fyller i et bad og setter frem tøflene mine”.


Til tross for at han kan være ekstremt givende, så har han også i seg en sunn ”egoisme”. Han gir ikke, uten å ønske noe tilbake, og selv om han er god på å gi omsorg, ser han gjerne seg selv som den mest trengende! Ergo kan han like en kvinne som er sterk nok til å gi både til seg selv og til ham. Og om hun er den som sørger for å organisere hverdagen, så passer det ham perfekt, for da kan han få bedre tid til å ta seg av sine kreative prosjekter, der fantasi og business spiller en stor rolle. For i tillegg til å være en ”hjemmets mann”, er vedkommende som oftest også en svært så kapabel forretningsmann - en følsom og helst kreativt kunstnerisk forretningsmann, som vet hva en store massen vil ha, som vet nettopp hvilke følelser han skal spille på.

 

Krepse mannen kan være den søteste, som du kan tenke deg. Han kan også være svært reservert. Om du vil vinne – og beholde ham -  er det viktig å spille ut en omsorgsrolle, men ikke gjøre den for markert – for det er jo ikke en til mor han vil ha! Han kan være så søt når han mottar omsorgen din, at du lett kan bli avhengig av å ville gi den til ham – men vær litt forsiktig her – for mye moderlig omsorg kan gå ut over kjemien på soverommet! Så forsøk gjerne å røffe det opp her, skap en råere kontrast, så relasjonen ikke drukner i alt det søte, ømme, myke og forsiktige. For han er ikke bare myk. Han er også rå på seksuelle fantasier, og kan like å prøve det meste minst en gang. Om du selv er kreps, kan det bli en større utfordring for deg å skape kontrasten, enn om du for eksempel har mye væren eller løve i deg.   

 

Den kvinnelige kreps

 

Her har vi kvinnen som liker å føle seg beskyttet, som kan gi inntrykk av å søke en redningsmann, en ridder på hvit hest, som kan beskytte og trøste henne, i all sin følsomhet. Hun er nok den mest følsomme av alle dyrekretsens kvinner. Det er en livsnødvendighet for henne å få uttrykke sine sterke følelser, og til tider kan det renne over for henne, og for dem som er redd sine egne og andres følelsesdyp, kan dette virker skremmende. For dem som passer best til henne, virker det bare søtt og sjarmerende, og det gir en mann stort potensial for å føle seg som en stor og sterk beskytter. For ofte skal det ikke så mye til, for å trøste henne. Det skal bare en liten klem eller et trøstende ord til, for at hun smiler igjen, så det denne kvinnen er en mester på, er å få deg til å føle deg god! Hun er så flink til å vise følelser og til å gi menn inntrykk av at de er STORE og STERKE for henne. Hun kan gi menn den vakre gaven at de føler seg snillere og selv er bedre til å uttrykke egne følelser, når de er med henne.

 

Hun kan få menn til å føle seg fantastisk maskuline, nettopp fordi hun er et av de mest feminine tegn. Og noen menn kan hun også overvelde, med sine emosjonelle uttrykk. Utfordringen for henne, er å finne en mann som er sterk nok, til å kunne takle all hennes myke femininitet. Og siden hun har en så sterk og god magefølelse, merker hun ganske raskt hvem som kan være sterk nok for seg. Samtidig lengter hun så sterkt etter romantisk kjærlighet, at hun noen ganger kan hoppe for raskt på en kar. En mer kynisk mann kan lett utnytte det at hun er litt trengende, så hun kan først se det hun tror er et klippesterkt potensialet i ham, men senere viser det seg at han er for hard, og at han dermed ikke kan ta imot og la seg gjennomstrømme av hennes emosjonelle regnskyll. Det preller av på ham, som om han åpner paraplyen og setter opp en vegg mellom dem, mens dem som passer henne bedre, er dem som kanskje har en del av elementet jord i seg (jomfruen, tyren, steinbukken), som kan næres av (gledes) tårene hennes, fuktes av dem, renses og selv komme gjennom dryppene eller flommen – sterkere – på den andre siden.

 

Nå skal du ikke tro at krepse kvinnen for alltid sitter oppløst i egne emosjoner. Nei, for det er gjennom dem at hun renser ut fortiden og blir sterkere. Ingen kan som henne rense ut det vonde som har vært. Hun har god hukommelse og vil sjelden glemme, og kan slite med å slippe taket i dem hun er glad i, men det krepsen virkelig kan, er å rense opp, heller enn å undertrykke. Om den følelsen er der, så MÅ den frem! Den må komme til uttrykk, og slik blir den også forløst. Det er også årsaken til at en krepse kvinne kan gråte i det ene øyeblikket, for så å smile i det neste. Å smile gjennom tårer, som man gjerne sier. Hun føler alt så sterkt. Hvilket også gjør henne svært sensitiv for å bli såret. Så vil du vinne og beholde henne, må du vise omsorg, respekt, sensitivitet og stor forståelse. Du må vise at du er sterk nok til å stå i det stormende styrtregnet, på samme måte som du kan stå i det varme, friske dusjregnet hennes.

 

Potensielle skyggesider

 

Du har kanskje skjønt det; at tegnet kan bli for emosjonelt, for krevende, for avhengig av andre, for å føle seg vel. Den kan komme i en posisjon der den trenger andre for sterkt, og dermed kan skyve dem fra seg. Den kan rett og slett bli litt for mye, for enkelte. Den enkle løsningen er at disse enkelte, holder seg unna. Den andre er at tegnet lærer seg til å bli mer selvstendig, mer selvhjulpen - noe den lærer seg og takler bedre og bedre etter hvert. Men den er som sagt sterk, nettopp fordi den våger å vise sin sårbarhet. Det er en del av dens natur å trenge - og å bli trengt - av andre. Potensielle skyggesider har med balanse å gjøre. Om tegnet fornekter følelsens sine, og prøver å være en annen enn den fra naturens side er, kan skallet den bygger, bli ugjennomtrengelig. Sånn sett kan den også stivne i sitt eget ”hus”.  Den kan bli så redd for å virke avhengige av andre at den går totalt i motsatt retning, og nekter å la noen komme inn på seg! I lengden vil dette ikke være en lykkelig kreps.

 

Så det viktigste for tegnet, er å bevare sin sårbarhet, uten å drukne i den, og uten å undertrykke den – altså å finne den rette balansen. Det du kan gjøre for din krepse partner, er å støtte vedkommende i dette: Så ikke hjelpe for mye, men heller ikke distansere deg for sterkt. Vise at du er der, men også at du stoler på at han eller hun er sterk nok til å være der for seg selv. En potensiell skyggeside er at det blir for mye øm og forsiktig omsorg i relasjonen, slik at den ene part kan gå over i en moderlig/faderlig omsorgsfunksjon.

Krepsen
UA-132471339-1