UA-132471339-1
Løven
Løven og kjærligheten

Løven og kjærligheten

 

                  forelsker seg ofte ved første blikk, med stor lidenskap og med storslagen oppvarting av den andre. Som fast ildtegn fikserer den deg og holder deg fast. Når den først har våknet og slipper følelsene løs, så er det ikke så lett å stoppe den, og du kan regne med at den vil rette all sin karismatiske utstråling mot deg, at det vil varme og vare relativt lenge. Hvor lenge, er litt opp til deg, og kommer an på hvor lenge du speiler den tilbake, gir den oppmerksomhet, komplimenter og viser takknemlighet for det den gjør og er. En løve er skapt for å skinne. Lidenskap og romantisk kjærlighet er som oftest det aller viktigste i en løves liv, og den trives aller best når den er forelsket. Den er ofte forelsket i selve forelskelsen, og møter du en løve er sannsynligheten stor for at den nylig har vært forelsket, at den for øyeblikket er det, eller om ikke: At den blir det i deg! Om ikke noe av dette gjelder, er den i det minste en smule forelsket i seg selv det meste av tiden! Løven er veldig lidenskapelig, så den tenner raskt og liker om du gjør det samme.

 

Det er selveste solen som hersker over tegnet, og med den konstant jevne og varme energien som derfor strømmer fra den, blir romantikk, forelskelse og het lidenskap en nærmest naturlig tilstand for den. En løve uten en partner kan føle seg litt ensom og trist. Den søker som oftest ett menneske den kan dele varme med. Den trenger noen som kan reflektere den, så den gjennom andre kan få oppleve og speile seg selv. Den skal i dette livet først og fremst øve seg på å uttrykke seg kreativt, på å leke, inspirere og erfare hvor sterkt den kan stråle ut sin varme, og uttrykke seg selv med alt som den er. For å kjenne på kroppen hvor godt den makter alt dette, trenger deg gjerne et publikum som responderer tilbake. Og når den er forelsket, er den eneste publikummer den trenger – nettopp deg. Så om du liker forelskelse på en storslagen, leken og dramatisk måte, så kan den være det rette tegnet for deg.

 

Selv om den er flink til å vise deg oppmerksomhet, så kan det være at du på et tidspunkt lurer på hvor du egentlig står oppi all ”ståheien”,  for ofte er det nettopp den selv det dreie seg om, mer enn om den andre. Tegnet kan altså være en smule selvsentrert oppi all denne utstrålingen sin. Selv om det kan oppleves for dens partner som om den behandles som en dronning, eller gis kongestatus i den andres liv, ligger det ofte under at løven er den eneste regenten i sitt rike. Den kan altså være svært god på å få andre til å føle seg interessante og beundrede, samtidig som den gjennom andre på en måte beundrer seg selv. Så litt egoisme og innbilskhet kan du regne med her. Eller et litt oppumpet ego, med andre ord. Men den er som oftest ikke av det negative slaget, men heller mer sunn. Man kan jo ikke elske andre, om man ikke elsker seg selv!

 

Dessuten gjør det veldig godt å befinne seg i løve-glansen, den er noe man lett får lyst på mer av, heller enn å løpe fra. Tegnet har et stort, tillitsfullt hjerte som deler av med glede. Den lever for å sende ut sitt lys, for deretter å motta tilbake, og så stråle videre til den andre igjen. En jevn, varm strøm av velvillighet, sjenerøsitet og leken inspirerende og motiverende kraft flyter ut av tegnet når det er på sitt beste – og så lenge den har noen som mottar med takk. Husk bare at om du ikke respekterer en løve nok og på den riktige måten som ”regenten” foretrekker, kan den stenge av varmestrålen sin helt plutselig. Og du blir sittende tilbake i kulden, som på en bitende kald vinterdag, og lengte etter solstrålene som ikke lenger skinner på deg. Kontrasten er stor, så du merker raskt om den har stengt av den strålen, som tidligere varmet deg.

 

Om en løve surmuler er årsaken som oftest at den ville gi deg noe av seg selv, som du ikke tok vel imot. Kanskje satt du i intens konversasjon med sidemannen og overhørte løve kjæresten din, idet den ville si deg noen ”strålende” ord, som i det øyeblikket selvsagt var viktigere, enn alle andres. Ydmykhet er ikke løves sterkeste side. Og her kommer vi også inn på den største sårbarheten den har: Den er kanskje ennå ikke så sikker på seg selv, som den gir uttrykk for. Og den liker gjerne ikke å innrømme – verken for seg selv eller andre – at den trenger oppmerksomheten din. Den kan lett føle seg oversett. Dette er noe av det de øver seg på: Å finne en måte å uttrykke seg kreativt på, som gjør dem selvgående og uten avhengighet av andres respons.  Å elske seg selv høyt nok til å gjøre strålene den sender ut, så sterke at de med løvens kraft kan dirigeres tilbake til en selv, uten all denne applausen fra andre. Det kan ta tegnet et helt liv å beherske dette. Og når den klarer det, kan det være en av de skjønneste, varmeste og mest lojale du kan være i nærheten av.

 

Ordet lojal er viktig her. En typisk løve er nobel, redelig og til å stole på. Den er jovial, har stor integritet og vet godt hva som er rett og galt. Den kan være naivt åpen og ikke god på strategi. Den liker åpenhet og føler ikke at den har noe å skjule. Så vil du elskes lenge av den, trenger du å vise den respekt, sette pris på varmen dens, stråle varme tilbake til den og være ærlig og åpen. Den er veldig stolt og har kanskje noe overdrevne krav til å behandles som kongelig, men det du får tilbake er vel verdt prisen du betaler.

 

Den kan være sjalu, og det er fordi den innerst inne er litt usikker på om den virkelig er verdt å elske. Vise den at du elsker den, og sjalusi vil sannsynligvis ikke bli noe problem. Den kan også ha lett for å vekke sjalusien i deg, nettopp på grunn av den utadvendte måten den har å forholde seg til andre på – den flørter jo litt, nettopp for å tiltrekke seg beundrende oppmerksomhet – men det stikker ikke så dypt som til å angå den andre – for stort sett dreier det seg jo først og fremst om den selv. Så se på det hele som en nødvendighet for løven, for den trenger som oftest et større publikum, enn kun deg. Og om den først har sagt at den elsker deg, og opphøyd deg til å sitte ved sin kongetrone, så kan du være sikker på at den gjør alt den kan for å holde flammen i live. Og som eneste faste ildtegn er den dyktig på nettopp dette. Den liker å være i forhold lenge.

 

Løven og det erotiske

 

Her, som i offentligheten, kan løven like å vise seg frem. Den fortrekker luksuriøse og gjerne dramatiske omgivelser, som en chaiselounge på en teaterscene, etter at publikum og skuespillere har gått hjem. Så den kan være den eneste stjernen. Den kan være ekshibisjonistisk, så tanken på at det sitter en tittende person gjemt i manesjen, vil absolutt ikke avskrekke den. Den kan like å ha masse stearinlys rundt seg, om ikke en lyskaster rett imot, og liker seg gjerne i dominerende ovenpå stillinger, der den for alvor gis mulighet til å eksponere seg. Det som ofte er viktig for den, er hvordan den tar seg ut. En usminket versjon av den kvinnelige løve vil ikke finne tenning på en kald, hard trebenk under lysrør med skarp, fluoriserende flombelysning! Den liker å elske med lyset på, men det må være et lys som forskjønner, heller enn det motsatte.

 

Stemningen betyr altså veldig mye for løven, og det slår godt an å tenke litt hulestemning her. Gjerne en sprakende peis, en myk kosekrok med skinn og myke puter, champagne eller en god rødvin, konfekt, dramatisk bakgrunnsmusikk  – og så klart denne dempede belysningen – når det gjelder tegnet kan du slå på stortrommen uten å bekymre deg for at den skal bli brydd.   Aller helst vil den elske i en imponerende kongeseng, men rød og svart fløyel drapert på veggene, våpenskjold med gull-løver over sengegavlen og helst et gullkantet speil i taket – så den får mulighet til først og fremst å titte på seg selv!

   

Du trenger ikke jakte lenge på en løve og bruke alt for lang tid på å forføre den - stort sett er det den som forfører deg! Den er dramatisk og kan godt like rollespill, så om du virkelig har lyst til å glede den: Ta med deg et par kostymer hjem. Gi den ”sjefskostymet”: Den mannlige løven kan for eksempel være baronen og partneren kan være tjenestepiken, den kvinnelige løven kan være dronningen og partneren kan være hoffastrologen. Alt som spiller på storslagenhet, overdådighet og leken dramatikk appellerer til den. Samtidig er den ganske enkel å tilfredsstille når det gjelder eksperimentering, for når det kommer til stykket er det enkle ofte det beste for dem. De har dyriske drifter og sterk vilje i seg, som gjør de vil ha det her og nå, enkelt og greit. Så når man først er i gang, så trenger de ikke så mye forspill, for å si det slik. Da gjør man det man er kommet til verden for å gjøre, og finessene og detaljene rundt hvordan man gjør det, spiller ikke så mye rolle – bare man får det gjort. For å gjøre det vil de. Ofte og mye. Så det viktigste å tenke på når man vil gjøre en løve ekstra lykkelig på soverommet, er på forhånd å skape litt ekstravagant drama rundt det hele, så ordner resten seg av seg selv.

 

Løven er som oftest utholdende og liker lange seanser mellom lakene. Det er viktig for den at du liker det den gjør, for den ønsker og trenger å bli sett opp til som en god elsker, kanskje mer enn andre tegn. Den ser gjerne svært opp til seg selv, og kan være en selvsikker elsker, men huske på den lille usikkerheten, som ligger der inne. Det å heie den litt frem, vil aldri skade. Jo flere ekte komplimenter du gir den, jo mer du beundrer den, jo mer tent vil den bli – både på seg selv og på deg. Din reaksjon på det den gjør, er altså svært viktig for den. Om du uttrykker at du liker noe, kan du være sikker på at den vil gjøre det mer. Så for dette tegnet gjelder i stor grad at ”what you give, is what you get”. Og du kan gjerne overdramatisere. Ingen senge-fakter blir for store for tegnet, så her kan du for alvor slippe deg løs. Men om det er noe du ønsker mindre av fra dens side, så bør du være forsiktig med måten du sier eller viser det på, for den er svært var for kritikk, og spesielt i sengen. Her kan det være en god ide å heie den frem på det du liker at han gjør, og heller la være å gi respons når han eller hun gjør det du vil ha mindre av. Det er ikke å anbefale å kaste ut ordrer, for løven liker ikke å bli ”kommandert”.  

 

Den kvinnelige løven

 

Løvinnen bobler nesten over av livsenergi, og prøver ofte å dysse seg litt ned i forbindelse med enkelte menn. For hennes uttrykk er så sterkt at det til tider kan bli for mye for noen. Hun er 100 % lidenskap og er ute etter en mann som kan og vil takle den noe uhemmede livsenergien hennes – noe som krever en spesiell type mann. Ofte ser hun seg om etter menn som ser ut til å kunne være like lidenskapelige som henne, og da gjerne dem som ser litt mørke, mystiske og intense ut, og/eller dem som ser eksotisk ut av temperament. Det sydlandske temperament er nettopp noe som står til det dramatiske, temperamentsfulle lynnet hennes. Ofte blir hun skuffet over disse mennene, som kanskje viser seg å føle seg truet, heller enn å kunne slappe av med henne. Hun trenger en som er stødig og rolig nok til å kunne temperere henne når hun er på sitt mest ildfulle. Siden løvinnen lever for romantikken og for kjærligheten begynner hun raskt å søke etter den. På mange måter er det hun som er jegeren, samtidig som hun er dyktig til å kamuflere dette for en mann. For hun er også ganske troskyldig, og kan spille ekstra på dette, slik at hun kamuflerer sin jakt på en mann, og få ham til å tro det er han som jakter på henne.

 

Hun flørter og tøyser litt, gjør seg en smule komisk og spiller kanskje ned styrken sin, og ikke før hun har ham på kroken kommer den aller sterkeste lidenskapen og viljen hennes frem – og dette kan være en ganske så kravstor kvinne! Hun er også en av de mest lojale og trofaste som finnes. Tidlig i livet kan hun ha en tendens til å søke litt feile menn for henne. Løsningen er først og fremst å elske seg selv. Dette kan sies å gjelde for alle, men gjerne i ekstra sterk grad for løvinnen. Hun søker ofte oppmerksomhet, bekreftelser og applaus utenfra, og det er aldri utenfra svaret ligger, nei det ligger inni henne selv. Så når hun kommer dit til at hun har blitt såret nok ganger og nærmest vender seg bort fra kjærligheten og fra menn, når hun søker å beskytte seg selv, nettopp ved å elske seg selv høyt nok til ikke å slippe menn for lett inn, når hun fokuserer på sitt liv og sin indre kjerne... og elsker seg selv... så dukker den ”rette” overraskende nok opp. Dette er en emosjonelt sterk og selvsikker mann, en som kan takle henne og gjøre henne trygg på at han er trygg på henne. Og da finnes det ikke grenser for hva godt hun vil og kan gjøre for en mann.

 

Løvinnen beveger seg som en katt og har noe rått og utemmet over seg. Hun er som oftest litt bestemt i uttrykket, heller enn søt, og det som gjør henne sexy er denne utemmelige viljestyrken som ligger under, bare ved å hilse på henne første gang, kan en mann kjenne at det ligger i luften at dette ikke er en kvinne å spøke med. Hun vet hva hun vil, og hun leker ikke med kjærligheten. For henne er den det viktigste i livet og hun legger alltid hele hjertet sitt i den. Hun trenger beundring, og om en mann ikke kan gi henne nok av den, beveger hun seg raskt videre. Hun kan bli svært såret, for sårbar er hun, men er ikke typen til å sitte i en krok og slikke sine sår for lenge av gangen. Nei, det er raskt på bena igjen, på med stilettene og den røde kåpen og ut for å glitre igjen. For dem som skinner som henne, vil det alltid finnes interesserte menn, utfordringen hennes er å sile bort dem som kun vil stjele noe av varmen hennes, uten å gi nok igjen, og heller finne den kanskje litt mer stille og rolige mannen som er sterk nok til å tåle styrken hennes. 

 

Den mannlige løven

 

Noe av det beste med mannen i tegnet, er at han er så trofast. Han er så moralsk edelmodig og rettskaffen. Dette er ikke en mann som lett er utro.  Har han gitt deg hjertet sitt, så har du det, og han ombestemmer seg ikke etter vinden, slik enkelte andre tegn kan gjøre. Gir han sitt ord på noe, så holder han det. Han ser seg selv som en svært moralsk høyverdig person, som en beskytter med høyeste oppdrag å se til at du har det godt. Det kan ta ham lang tid å finne den rette, selv om han ofte er den som finner henne i tidlige ungdomsår. Og sannsynligheten er stor for at han blir med nettopp henne resten av livet. Han liker faktisk å spare seg til den rette. Løven er ikke kjent for nettopp dette, og kan lett bli sett som en stor Don Juan, hvilket det kan være noe sannhet i når han er på leting (løvejakt) etter kvinnen med stor K. Da slår han jo på stortrommen og blåser seg storslagent opp, hvilket gjør at folk legger lettere merke til ham. Det kan gjerne virke da, som at han er en playboy, men noe av det fineste med løve mannen er at han alltid har hjertet sitt med i det han gjør. Han opererer alltid ut fra hjertet og følelsene sine. One night stands er ikke hans stil, og om han prøver dem ut i yngre dager, finner han raskt ut at det er den ene, spesielle kvinnen han søker. Henne han kan vise seg å være den beste mannen for. For alltid. Og det er gjerne ikke så lett å finne henne, for løve mannen har store krav.

 

Hun må være minst like edelmodig og utholdende som han selv, og han vil teste om hun er emosjonelt utholdende og trofast nok. Han er kresen, og siden han anser seg selv som et varp, så må hun matche ham og helst være elegant, respektfull og selvstendig. Men ikke for selvstendig, for han liker at hun trenger ham til å beskytte seg. Hun må kunne ta imot all varmen hans og reflektere den tilbake til ham – anerkjennelse, respekt og forståelse er viktig for alle menn, og kanskje i ekstra stor grad for løve mannen. Når han først har funnet henne, holder han godt fast og bygger et liv sammen med henne. Varmen vil ikke dø ut, han vil ikke bli lei, for han liker det stabile og har evne til å holde det friskt og levende så lenge han ønsker. Dette faller naturlig for ham, for han er et fast ildtegn. Samtidig er han absolutt ingen tøffel, men heller en som liker selvstendighet for begge parter i det daglige liv. Han vil holde godt fast på de innarbeidede rutinene sine, og vil ikke sette pris på det, om kvinnen i hans liv skulle prøve å endre ham. I hans øyne er han god nok som han er, og denne oppfatningen vil han at hun skal dele. Så en dominerende, egoistisk og ”masete” kvinne kan han ikke tåle i det lange løp. Samtidig er han tålmodig og utholdende med ”den rette”, om hun har tyngre faser, slik vi alle har. Tilbake til dette med å ha gitt henne hjertet og ordet sitt. Han holder ut mye for kjærlighetens skyld. Det er på denne måten han ser opp til seg selv og bygger selvbildet sitt: Ut fra hvor god og ærlig han er.

 

Det kan være ekstra tungt for en løve mann å miste sin kjære, nettopp fordi han faller så hardt. Han leter ofte så lenge og blir så glad når han endelig finner henne, og gjør alt for å gjøre henne lykkelig... men noen ganger holder det bare ikke. En forsmådd løve kan slikke sine sår i årevis. Få kan som ham ta emosjonell skade av et brudd, for det blir som om hele hans bilde av seg selv og den verden han lever i raser sammen. Men som oftest opplever ikke løvemannen at kjærligheten til ham dør ut. For hvem vil ikke blomstre i evighet i alle de herlige, varmende solstrålene han sender ut? 

   

Potensielle skyggesider

 

Med så mye potensial for utstrålig og selvsikkerhet er en av farene at tegnet kan overdrive betydningen sin, den kan rett og slett bli for full av seg selv! Den kan bli dvask og for vant med at andre oppvarter den, slik at den slutte å gjøre noe tilbake for andre. Den er skapt for å skinne, nettopp for å gi varme til dem rundt seg, og ikke bare til seg selv. Den kan stå i fare for å overskinne seg selv, så den blendes av sitt eget lys og dermed overse andre. Da mister den over tid sin kraft, og vil en dag innse at den trenger noen å stråle sammen med, på ydmykt vis, heller enn å stå der og stråle alene. Løven på sitt verste kan altså bli arrogant, dominerende, herskesyk og egoistisk. Den kan bli bitter om den ikke får viljen sin og all den oppmerksomheten den vi ha.

Løven
UA-132471339-1