UA-132471339-1
Skytten
Skytten og kjærlighet

Skytten og kjærligheten

 

                  kan forelske seg ganske så fort, og den gjør det først og fremst i intellektet ditt, heller enn i hvordan du ser ut. Så det er en fordel om du er litt filosofisk og smart. Den er veldig direkte, og sier hva den tenker og føler, så etter kun noen sekunders samtale (i for eksempel køen på REMA) kan den erklære at den liker deg veldig godt. Den er så optimistisk, vennlig, positiv og menneskekjær, at den lett kommer i kontakt med deg og lett finner noe spennende å snakke om. Om den finner tonen med deg, ber den deg gjerne med på kaffe for å snakke videre et annet sted. Den er veldig ærlig og rettskaffen, den er åpen og har ikke noe å skjule. Så lenge alt er optimistisk, lett og lyst, kan dette se virkelig lovende ut. Men det kommer et lite men, for dem som ønsker et forpliktende, stabilt, langvarig og A4-standard forhold med en skytte, for dette er det tegnet, utenom vannmannen, som i størst grad skatter friheten sin, og som derfor kan finne det vanskelig å gå inn i et forpliktende forhold. Den kan være slik at idet den begynner å utvikle dypere følelser for deg, så blir den distansert og trekker seg unna. Den gjør alt for å bevare friheten sin. Den har problemer med å velge noe, som gjør at andre muligheter utelukkes for den.

 

Jupiter er den planeten som hersker over stjernetegnet Skytten, og dette er ekspansjonens planet. Det gjør at noe av det viktigste for tegnet, er å utvide sin horisont. Den ønsker hele tiden å utvikle seg og å oppleve mer, både på det mentale og det fysiske plan. Det gjør at den liker kunnskap, bøker, utdanning, reiser, nye og fremmede mennesker og kulturer– rett og slett alt som kan bidra til at den vokser. Den er et ildtegn og derfor er aktiv handlekraft svært viktig for den, så den liker å være på farten, og siden den er uredd og modig, liker den sport som kan være litt risikofylt. Den trenger stor plass rundt seg, derfor foretrekker den å være i naturen, heller enn innenfor hjemmets fire vegger. Et forpliktende A4-forhold kan bli litt klamt for den. Det kan være hardt for den for eksempel år etter år å være bundet til en kontor jobb, som den ikke føler den får utvikle seg i, for deretter komme hjem og resten av dagen være hjemme med barn og kjæresten.

 

Den må ta noen grep for å være lykkelig med slike ”begrensninger” på sikt. Om den ikke kan reise i det virkelig liv, så må den gjøre det i sinnet, og for eksempel se dokumentarer om reising. Den bør videreutdanne seg, utfordre seg selv og hele tiden sørge for vekst, for å kunne være så lykkelig som mulig. Det hjelper svært godt på å ha en kjæreste som ikke begrenser den, men som gir den friheten den trenger, hvilket den trenger på alle plan. Jeg snakker ikke om seksuell frihet, for den er ett av det mest moralsk høyverdige tegnet som finnes, og siden den er så direkte og ærlig, skal det svært mye til for at den vil være utro og gå bak ryggen din. Den er svært sosial, og har mange venner, også av det motsatte kjønn, men over alt er den altså rettskaffen, tillitsfull og ærlig. Til tross for at den påberoper seg sin frihet og ikke tåler begrensninger av noe slag, kan du stole på den.

 

Alt som kan smake av begrensning og firkantede regler, kan av tegnet altså oppfattes som negativt. Det beste er om du gir den nok luft til å være seg selv og til fysisk å bevege seg rundt slik som den ønsker. Da vil den takke deg og være svært lykkelig med deg. Det hjelper å være en som selv liker å utvide horisontene og å dra ut på eventyr. Det beste er om dere sammen kan utforske livet og har tillit og tro nok på at kjærligheten som er fri, er bedre, enn den som vil begrense og stenge inne. Skal du være lykkelig med en skytte over tid, trenger du tillit nok til ikke å være skeptisk og sjalu, og eventyrlysten nok til å utforske nye horisonter sammen med den.

 

Om du er den ”rette” for han eller henne, vil den overøse deg med svært mye sjenerøsitet. Få kan som den piffe deg opp, om du er litt nede i humøret. Den er også veldig klok og filosofisk, så du vil ha mange gode og dype samtaler med den. Den er klok og kan veldig mye, så livet med den vil bli interessant. Samtidig hjelper den deg med å finne din egen frihet, og å nå ditt eget maksimale potensial. Den vil alltid akseptere deg for den du er, den vil oppmuntre deg til vekst, til å gå ut i livet og dele det beste av deg selv med andre. Så den vil lite sannsynlig oppføre seg sjalu mot deg, og kreve at du skal være til stede kun for den. Så spørs det hvilken type du er, og om den kan passe til deg. Enkelte kan jo se på som litt sjalusi som et sunt tegn, og nærmest som et kompliment. Noen, for eksempel skorpioner, kan trenge en mer intens kjærlighet, enn det dette tegnet kan gi. Så det spørs på hvem du er og hvilke behov du har, om den hovedsaklig vil gjøre deg glad, eller om den vil frustrere deg. Om du er den ”rette” partner for slik en frihetselskende sjel, har skytten evne til å gjøre deg så glad, som få andre tegn kan.

 

Skytten og det erotiske

 

Også på soverommet er det ekspansjon og storslagenhet som gjelder. Også her søker den å utvide sitt perspektiv, og den vil prøve det meste minst en gang. Den er veldig åpen for det nye og sier ikke så lett nei. Fantasien er stor og god, og av tegnene er det gjerne dette som i størst grad makter å sette sine seksuelle fantasier ut i livet. Ingen tanke eller handling er for stor for den. Den er god på å gi seg over og elsker også å se partneren gjøre nettopp det. Derfor er den god til å tenke på den andres nytelse, gjerne til fordel for sin egen. Den kan også ha noe av titteren i seg, og ha en tendens til å se akten utenfra, som fra en tredjeparts synsvinkel. Av denne grunn kan den også like å ha speil i taket på soverommet! Til tross for at vedkommende er veldig tilstedeværende under akten, kan partneren lett få en følelse av at han eller hun også er litt fjern – det er da det gjerne har slått inn, denne skytte tendensen til å ”se dem utenfra”.

 

Kvantitet er svært viktig for en skytte, som elsker å elske mye og ofte. Den er også veldig nærgående under sex, den liker å slynge seg rundt deg, å klamre seg fast til hele deg, sånn sett kan den mannlige skytte tilfredsstille den generelle kvinnelige trang på dette felt. Det kan være spesielt spennende for den å være med en noe begrenset, men åpen og lærevillig partner, for den elsker å utvide en partners seksuelle bevegelsesrom. Den kan med letthet få en partner til å nå det dypeste seksuelle potensialet i seg selv. Så sammen med tegnet er det virkelig ekspansjon og utforsking som gjelder – her står sjansene for å oppleve noe nytt i kø!

 

Den kvinnelige skytte

 

Dette er et fyrverkeri av en kvinne. Hun sikter høyt i livet og i kjærlighet, og føler hun er eslet for noe større, som gjerne ligger i fremtiden, heller enn i nuet. Hun har alltid høye mål og alt ved henne er preget av storslagenhet. Ofte er hun høyreist, atletisk og har vakkert hår. Hun liker å bli sett, så hun kan ha en tendens til å overdrive sin stil, men vennligsinnet og optimistisk som hun er, gjør at folk stort sett elsker henne. Hun har evnen til å pumpe opp egoet til en mann, for hun kan dette med å bekrefte ham, være entusiastisk enig i det han sier – hun er en typisk ja-kvinne – som ikke slukker entusiasmen og gløden i en mann. Heller får hun den til å vokse, og få kan som henne inspirere og motivere. På denne måten skinner hun, og har ikke problemer med å finne seg en mann. Til tider kan denne skinnende, ildfulle og kanskje litt overoptimistiske måten å være på skjule en indre usikkerhet og tvil på om hun feminin nok. Men stort sett møter hun hell og lykke – både inni seg og utenpå. Hun kan være så optimistisk at det kan være problematisk for henne å se de mer skuffende sidene av livet. Hun er som immun mot dem, og kan derfor ha tendens til å vende seg bort fra livets mørkere siden – stadig på vei fremover og oppover.

 

Hun har sterk tro på ekteskapet og det å være med en mann. Hun mener at det å være monogam i et fast, langvarig forhold ikke utelukker at hun kan være fri og selvstendig, og at disse to delene heller styrker mulighetene for ekspansjon både materialistisk og spirituelt. Hun trenger en likestilt partner og han kan med fordel være like ekspansiv som henne. Slik sett liker hun en med høye ambisjoner og mål. Hun kan ha lett for å se fremtidspotensialet i en mann, og å hjelpe ham til å nå det. Der den mannlige utgaven er ekspansiv på et indre og mer tankemessig plan, er det mer det ytre, som gjelder for denne kvinnen. Hun liker luksus, glamour og tar gjerne berømmelse med på kjøpet. Hun kan være litt maktsyk, hvilket hun gjerne spiller ned i møtet med en mann, for ikke å overgå ham.

 

Når hun er interessert i en mann viser hun det svært tydelig. Hun søker da også å oppføre seg så gnistrende ovenfor ham, at  hun overskinner alle andre. Om en mann først feiler i forbindelse med henne, og for eksempel skuffer henne, er hun ikke så god til å tilgi, så en mann får gjerne kun en sjanse med henne. Hun kan være av typen som nærmest krever å bli behandlet som en dronning. Siden hun trenger mye oppmerksomhet, kan hun lett føle seg oversett av sin partner. Hun kan da ha tendens til å tro at det er andre kvinner han ødsler sin oppmerksomhet på. Sånn sett har hun tendens til å bli sjalu og misunnelig. Om du ikke beundrer henne nok, kan hun finne på å erstatte deg med en som beundrer henne mer, så gi henne mye, mye oppmerksomhet, om du vil beholde henne.

 

Den mannlige skytte

 

Denne mannen ser livet som en fantastisk reise og det finnes ikke ”jeg kan ikke” i dens vokabular. Han er veldig maskulin, selvsikker og litt røft sexy, han er ikke glatt, men heller litt ru i kantene og rufsete i håret, for å si det slik. Han har godt hell med kvinnene og appellerer sterkt til dem, mange kvinner kan se ham som den typiske tøffingen, som de gjerne drømmer om. Han er som oftest høy og gir uttrykk av å være svært aktiv og ”på”, og kroppsbevegelsene hans kan få kvinner til å tro at han også er ganske så aktiv og attråverdig i sengen. Humoren og humøret hans er smittende, og han kan komme like godt overens med mennene, som han kan med kvinnene, de fleste mennesker vil like en mannlig skyttes glade og vennlige måte å være på. Noe av hans gode hell med kvinner, kommer av hans selvsikkerhet på dette felt. Han sikter høyt etter de aller beste kvinnen han tror han kan få, og gjerne dem som er berømte på et vis. Siden han ser det som fordelsaktig for dem å ta del i seg selv, har han vunnet en kvinnes hjerte, nesten før han har begynt å gjøre kur til henne.

 

Til tross for at han kan velge og vrake blant kvinner, er det den ene spesielle han søker å finne. Han ønsker å være del av et monogamt forhold, der de to utgjør et større hele, enn de gjør hver for seg. Når han har funnet henne, bidrar han til å utvide hennes verden på alle mulige vis, han ønsker at hun skal ta del i hans storslagenhet, i hans eventyrlige og ekspansive måte å se verden på. Så heller enn at han kommer inn i hennes liv, trekker han henne mer inn i sitt. Og etter hvert kan han ha en tendens til å gjøre henne til en utgave av seg selv. På samme måte som for seg selv, søker han å frigjøre sin kvinne fra alle hennes begrensninger. Derfor er det en fordel for ham, om han finner en kvinne, som er åpen og lett formelig. Videre ønsker han å smelte sammen med henne på et høyt og nærmest spirituelt nivå. Han er flink til å feire spesielle dager og begivenheter med pomp og prakt, og her kan han lett gå til det ekstreme og kanskje overdrive. Champagne på en mandag er noe som kan passe ham fint! Om kvinnen i hans liv blir smådeppa over noe, hjelper han henne opp og frem, og har en holdning som sier at ”her depper vi ikke, men ser fremover og gjør noen sprell”.

 

Potensielle skyggesider

 

Tegnet kan ha en tendens til å overdrive optimismen sin, og å få for høye forventninger. Slik kan den skuffe seg selv og andre, ved ikke å kunne nå opp til det den har forespeilet. Den vil imidlertid raskt komme seg på beina igjen, humørmessig sett, men dette er noe som kan være slitsomt om det skjer igjen og igjen. Så den kan trenge en realistisk partner, som kan stille noen kritiske spørsmål til det den gjør. Men her kommer vi over til en annen potensiell skyggeside, for tegnet kan bli svært motvillig til å ta imot noe som kan likne på begrensninger fra partnerens side. Den kan ta den minste uttrykte negativitet som tegn på at partneren vil begrense og innskrenke dens frihet, og da kan den bli vrang og svare med å overdrive ennå mer. Om den lar sitt frihetsbehov gå for langt, kan den ende alene.

Skytten
UA-132471339-1