UA-132471339-1
Steinbukken
Steinbukken og kjærlighet

Steinbukken og kjærligheten

 

                             kan bruke lang tid på å forelske seg, og når den først gjør det, kan du være sikker på at det varer lenge. Den liker kvalitet, og liker å se deg an for å finne ut om du har en karakter, som kan passe den. Den er selv veldig utholdende, tålmodig og stabil i kjærlighet, og den søker noe av dette også i den andre. Lojalitet og ærlighet er kvaliteter den setter høyt. Den beundrer gjerne tradisjoner og kan like status og det at mennesker er målbevisste og får noe til. Ekteskap appellerer til den, siden den liker det tradisjonelle. Bukken er ikke som for eksempel skytten, som trenger ekstremt mye frihet i sine kjærlighetsrelasjoner for å være lykkelig, den er heller mer opptatt av klare grenser og rammer, for å føle seg trygg. Den kan være litt ”gammeldags” og foretrekke tradisjonelle kjønnsrollemønster, rett og slett fordi den føler at dette er noe som godt kan fungere; at man deler på oppgavene etter hvilket kjønn som passer best til å utføre dem.

 

Det er en myte at dette tegnet først og fremst er ekstremt ambisiøs og statusopptatt, for det bukken mest av alt vil, er å slappe godt av og å nyte livet. Og den er en mester i å skape seg de materielle rammene, for å kunne leve et svært så komfortabelt liv, sammen med deg. Det må selvsagt jobbes, for å få det til, men etter jobben er unnagjort, er det livsnytelsen som gjelder, så vite at på dette området vil du få det svært godt med en steinbukk. Den jobber hardt, samtidig som den er en mester i nytelse. Den stresser sjelden og det er ikke lett å vippe den av pinnen, for stort sett er den i harmoni og påvirker deg med sitt lune og trygge humør. Den er ikke bråsint og er stort sett svært bedagelig og behagelig. Likevel kan den bli litt dyster og melankolsk innimellom, for den er vant til å bevege seg opp og ned i humøret og i livet generelt.

 

Den kan ha utfordringer med å sikte høyt i kjærligheten, og kanskje vegre seg for å jakte på de aller flotteste partnerne, fordi den er redd for å bli avvist innledningsvis og å bli såret på sikt. Den har svært dype følelser, men siden den er så fattet og jordnær, har den ikke lett for å viser disse følelsene svært ekspressivt. Den gjør det kanskje mer i det stille. Ett av tegnene på at den har dype følelser for deg, er at den liker å nyte livet med nettopp deg. Om den inviterer deg med på sin eksklusive livsnytelse, kan du være sikker på at den liker deg svært godt og har gjort deg til en verdig ”innvidd”. Den er ganske kresen i sitt valg av livspartner, så se på det som en ære om den velger deg, og vite at om den først har gjort det, så gir den deg absolutt ikke lett opp. Da kjemper den for deg med hud og hår. Og kanskje for resten av livet.

 

Bukken er flink til å akseptere både deg og livet akkurat som du/det er. Den er god til å leve i øyeblikket og til å ta seg god tid. Den kan virker selvsikker, sterk og komfortabel. Den er flink til å ta vare på seg selv, og trenger ikke en partner til å ta seg av den, da liker den heller å ta seg av deg. Den liker trygghet og hverdagsrutiner og blir ikke lett avhengig av spenning. Selv om den kan være impulsivt med på det meste, foretrekker den å bygge opp noe over tid – den vet at kvalitet er noe man må bruke tid og krefter på å bygge opp. Så den er virkelig god til å legge energi og tid i å bygge en relasjon, og den kan forsake i øyeblikket for å vinne noe etter lang tid. Den er veldig seriøs i kjærlighet og er til å stole på. Steinbukken er ikke den som lett er utro. Den vet hvor grensene går og har det ikke med å overdrive noe. En elegant balanse i alt som den gjør og en god evne til å bevare det som er godt, og ikke bare til å bevare, men også å skape mer av det. Den er dyktig til å ta vare på kjærligheten som dere skaper.

 

Det er noe i blikket til en steinbukk, som kan berolige deg. Om du er typen som lett flakker med blikket, og synes langvarig øyekontakt kan bli for intimt og ubehagelig, så vil du merke at du kan finne ro i steinbukkens blikk. Den ser på deg som om den sier: ”Du er trygg her. Her kan du slappe av. Livet er herlig og det er til for å nytes – la oss nyte det sammen, du og jeg. Du har ingenting å være redd for, livet er kun kjærlighet”. Den beroliger deg. Den er trygg. Både på seg selv og på deg. Og i dens nærvær vil du også få kjenne mer av denne tryggheten på at livet er godt og til for å nytes.

 

Noe annet som er spesielt vakkert med bukken, er dens humoristiske sans. Det er noe lunt og trygt over denne humoren, den kan være litt tørrvittig og selvironisk, og selv vet den gjerne ikke om hvor morsom den er. Den har en form for intelligent humor, en smart snert i replikken, og en måte å møte mennesker på, som kan endre det som er negativt sendt ut, til noe positivt. Så om den møter en frekk, ukjærlig replikk, er den en mester i å parere med en lavmælt humor, som heller enn å bygge opp den potensielle konflikten, dysser  den ned. Med sin humor kan den vri over fra frykt til kjærlighet. Om din partner er steinbukk er dette nok en egenskap, som du kanskje vil elske den høyere for.

 

    

Steinbukken og det erotiske

 

Også her liker den å ta seg god tid. Den liker kvalitet, fremfor kvantitet, men ikke derfor sagt at den ikke liker hyppig sex, for den er av de største nyterne i dyrekretsen, og sørger derfor for å gjøre det ofte. Den er veldig kresen på hvem den har sex med, og følelsene må også stemme. Den kan fremstå som litt seriøs og er ikke en som jakter for hardt og intenst for å komme under dynene. Nei, den bruker altså tid, ser seg godt om og tar ikke så overfladisk på sex, som enkelte andre tegn kan. Derfor nyter den sex best i forpliktende relasjoner, og er ikke så glad i for eksempel one night stands. Det den gir - også på soverommet - er fredelig trygghet, en lun følelse av å bygge noe opp, sakte, men sikkert. Du kan stole på at en steinbukk gir deg den tiden du trenger, den vil ikke rushe på deg, men viser omsorg og tenker på deg, før seg selv. Den er altså svært utholdende og sterk, noe du vil få merke på kroppen med stor, stor nytelse.

 

Siden den har en forkjærlighet for tradisjonelle kjønnsroller, kvalitet og svunne tider, kan den like rollespill som involverer ”gamle roller”, som for eksempel godseieren som forfører tjenestepiken og nonnen som forfører presten. Selv om steinbukken kan virker veldig ”skikkelig”, så er fantasien dens alt annet – den er faktisk en av de mest fargerike i hele dyrekretsen! Det litt forbudte kan pirre den og den kan ha seksuelle fantasier, som den ikke våger å dele med partneren. Et tips til en eventuell partner er å inspirere den til å dele disse fantasiene, for det kan krydre relasjonen noe helt eksepsjonelt. Det å overraske med et sett kostymer er noe som kan slå svært godt an, og om dette videreutvikles og den selv får velge kostymene, kan det hjelpe den å leve ut nettopp alle disse herlige, erotiske, småfrekke og tabubelagte fantasiene, som den bærer inni seg.

 

Å ha sex på et sted eller i en bygning som er gammel/antikk, er noe som steinbukken også vil tenne storslagent på. Den hisses opp av tanken på alt som kan ha skjedd her før, og føler at jo eldre noe er, jo mer kvalitet bærer det med seg. At noe er estetisk vakkert, eksklusivt og ikke minst behagelig, er noe den setter svært, svært høyt. Et seksuelt høydepunkt kunne for eksempel være å snike seg til å ”gjøre det” i romerske antikke ruiner, og da for eksempel under roller som hærfører og gledespike. Den har også en forkjærlighet for fjellandskap, så å gjøre det under stjernehimmelen, ved leirbålet på toppen av et fjell er noe som kan få den til å bli helt vill! Om du vil glede den med en overraskelses utflukt, vil fjellet alltid smelle inn ti poeng!

 

Når det gjelder seksuelle relasjoner kan steinbukker forøvrig være glad i enten veldig yngre eller mye eldre partnere, og spesielt i ung alder kan den ha tendens til å oppleve erotiske eventyr med noen som er eldre enn seg, slik at de kan dra nytte av denne partnerens erfaringer/kvaliteter, hvilken de tar med seg videre til senere relasjoner.  Den ser på kroppen sin som et tempel, som den tar svært godt vare på, og den liker å bygge på sitt seksuelle repertoar, slik at det stadig blir bedre og mer avansert. Det at den er så god å nyte generelt i livet, og at den er god til å slappe av, gjør den til en som er dyktig nettopp til å nyte sex – den er en nytelseskunstner!

 

Den kvinnelige steinbukk

 

Denne kvinnen er elegant, høyreist, aristokratisk og kan gi inntrykk av å være litt utilnærmelig. Det er som hun utstråler ”kom meg ikke for nær, om du ikke har seriøse hensikter”.  Og det er nettopp seriøs hun er, og hun er svært selvbeskyttende og en som først og fremst søker å bygge opp sin egen selvfølelse og selvrespekt innenfra, heller enn å søke bekreftelser utenfra. Hun er ikke spesielt opptatt av å få menns oppmerksomhet, og kan derfor kle seg ned, sette på seg brillene og nærmest prøve å skjule sin klassiske skjønnhet. Så er du en som vil legge an på henne for å oppnå noe overfladisk og midlertidig (les: one night stand), så kan du bevege deg videre med en gang.

 

Ett blikk fra denne kvinnen, og du vil forstå at hun er en du ikke tøyser rundt med. Hun søker først og fremst en intellektuell og spirituell mann som ønsker et stabilt og langvarig forhold, akkurat slik som hun selv gjør. Hun er svært moralsk, lojal og trofast i kjærlighet, og hun forventer det samme fra deg. Hun forventer rett og slett ganske mye fra deg, og vær sikker på at hun gir deg tilsvarende tilbake – med renter. Om hun finner deg verdig til å være ”hennes” mann, kan du forvente deg en kvinne som er stø som fjell. Da vil hun bruke sin mesterlige evne til å hjelpe deg til å dyrke frem ditt aller ypperste potensial, hun vil støtte deg som ingen før har gjort, hun vil rett og slett gi deg hele seg.

 

Men hun vil aldri legge seg flat for dine føtter, for dette er en sterk og selvstendig kvinne, som faktisk ikke er så opptatt av å formalisere en relasjon i et tradisjonelt ekteskap, slik som astrologien gjerne tradisjonelt fremstiller henne som. Hun er ikke opptatt av glitter og glam, av statussymboler og fete lønnskontoer, nei, det er en mann med innsikt og klokskap hun vil ha, en som bærer noe av geniet i seg, en som gjerne er eksentrisk og intelligent. Hun kan være litt dyster til tider, og mene at alt som er verdt å oppnå, er noe som må kjempes for. Så hun er ikke av det aller lystigste slaget, men den berømte steinbukk humoren trenger gjennom når dere trenger den mest. Hun er dyp, klok, spirituell, svært medfølende og hun elsker deg dypt.

 

Hun går langsomt inn i relasjoner, hun forhaster seg absolutt ikke, hastverk er noe av det verste hun vet. Hun er en av de mest tilstedeværende i hele dyrekretsen, å være til stede i øyeblikket er noe hun kan. Hun er god til å være fornøyd med det hun har, og er ikke av slaget som hungrer etter mer og mer. Hun kan aldri presses til noe hun ikke vil, prøver du deg på det, blir hun iskald. Hun er ikke typen som krever så mye emosjonelt, hun liker å holde kjærlighetsrelasjonen litt privat, og er ikke typisk en som kysser deg i full offentlighet. Hun trenger en tålmodig mann som kan vekke hennes lidenskap. Klarer du det, kan du være sikker på at du har funnet en av de mest lojale og redelige kvinnene som finnes. Du har funnet trygghet og stabilitet, høyverdighet og kvalitet.

 

Den mannlige steinbukk

 

Den mannlige steinbukken ser dypere, enn til skjønnheten som finnes på utsiden. Det er indre skjønnhet den søker. Han har en tendens til å bli tiltrukket av kvinner som kan virke sjenerte og sjy, av dem som virker litt hemmede i sin uttrykksmåte. Han liker ikke dominerende kvinner og foretrekker heller ikke de aller vakreste, som de fleste andre menn jakter på, for han liker ikke konkurranse og han motsetter seg tanken på å bli vraket av en slik type kvinne. Han kan ha tendens til å sikte litt lavt. Hvilket han gjør for å føle seg trygg. På denne måten kan han risikere å gå glipp av den helt store kjærligheten, og velge en som er ”second best”.

 

Han kan som sagt like den litt ”stramme” typen, a la den forknytte med briller, og da som i klisjeen bibliotekaren, læreren, nonnen eller sekretæren. Steinbukk mannen kan videre være litt kontrastfylt i det at han kan like ytterpunktene på ”kvinneskalaen”: Enten den med svært mange sekspartnere på merittlisten, eller den totale uskylden! Han kan ha en litt kinky preferanse slik, og like det litt spesielle. Dette er også noe som følger ham inn i hans seksuelle fantasier, og han kan tenne svært på erotiske rollespill i denne retning.

 

Siden han er en svært så avslappet mann, kan han også foretrekke at kvinner gjør ting for seg, og at de spiller en noe oppvartende rolle, og da spesielt på soverommet. Han er en svært så sofistikert mann (begrepet ”sofistikert” defineres av nettutgaven til Store Norske Leksikon som ”spissfindig, elegant, raffinert, høyt utviklet, avansert”). Noe av det som er aller best med ham, er at om en kvinne først vinner hans kjærlighet, så kan hun stole på at den vil vare. Han er så kvalitetsbevisst og selektiv, at han er ganske så sikker, når han velger sin kvinne. Han er treffsikker og bestemt i en slik seriøs sak. Dette sikrer også at han får en relasjon til å vare, for han bruker bare tid og energi på det som han forstår er virkelig verd innsatsen. Livet er for verdifullt til å bruke tid på tøys og tull. Han bygger soliditet og varighet, han bygger bare videre på det som er ekte og ment for å vare. Om du vinner en steinbukkmanns hjerte, har du virkelig funnet gull.

 

Potensielle skyggesider

 

En potensiell fare er at bukken kan bli for opptatt av grenser og det å ha kontroll, den kan bli for streng og glemme å slippe seg løs og å lufte barnet i seg. Om den stivner slik, kan den rett og slett bli en grinebiter - stivbent og sta. For å hindre dette er det viktig at den bevarer den gode galgenhumoren sin, at den ler ofte og høyt av seg selv og livets mørkere side. Dette er noe den bør sørge for at gode venner hjelper den med. Den kan ha en tendens til å føle på ensomheten, og å være svært bevisst at vi egentlig alle er alene, så varme og optimistiske venner er svært viktig for den.

 

 

 

 

 

 

 

 

Steinbukken
UA-132471339-1