UA-132471339-1
Væren
Væren og kjærligheten

Væren og kjærligheten

 

                   forelsker seg impulsivt. Den grubler ikke, men følger magefølelsen og reagerer på forelskelsen med livsglad handlekraft. Den er flink til å leve i øyeblikket og til å leve ut sine naturlige lyster. Den er ekte og likefrem og er ikke av den strategiske typen, som legger opp en plan for å vinne deg. Den stoler på det som føles riktig i øyeblikket og har stor tro på sin indre stemme. Det er noe oppriktig over tegnet a la ”what you see is what you get”, hvilket kan gjøre det lett for deg å stole på den. Så om du er sammen med en vær som sier at du er elsket, så kan du tro den. Og være sikker på at den vil gi beskjed, om noe skulle endre seg. Det er så naturlig for den å være som den er, at den nesten ikke kan gjøre noe annet.

 

Det faller altså lett for tegnet å være til stede i øyeblikket, og dette gjør den spennende. Å følge væren er som å bli vitne til selve livets utfoldelse, for siden dette er det første tegnet i dyrekretsen, symboliserer det nettopp initiativet til nytt liv. Så en forelskelse med en vær kan gi deg følelsen av å bli født på ny. Det kan være fascinerende å se hvordan den fra det ene øyeblikket til det andre virkelig lever, og idet du betrakter den, kan du selv føle seg mer levende. Den inspirerende livskraften dens er smittende. Siden den er et ildtegn er den entusiastisk og utstråler varme, og siden den er et ledende/kardinal tegn, er den igangsettende, initiativrik, impulsiv og nærmest eksplosiv.

 

Ord som ”fyrverkeri” og ”ildkule” kan beskrive den. Den kan også sammenliknes med en gnist; en intenst sterk tenning som oppstår kjapt og kanskje overraskende. På denne måten kan også forelskelsen føles for tegnet. Den kan forelske seg ved første blikk. Og den kan falle lidenskapelig og vilt. Den sterke varmen den avgir kan kanskje brenner deg! Men husk at en gnist, en ildkule og et fyrverkeri ikke kan brenne for evig. Den intense energien må på et eller annet tidspunkt brenne ut. Noe av hemmeligheten bak å holde på tegnets interesse, er å utfordre den og bidra til å tenne gnisten på nytt, og på nytt, og på nytt. Dette vil den selv bidra til, bare ved å være til, for den er god til å skape sin egen spenning og til å gi seg selv de utfordringer som skal til for å føle seg gnistrende levende. Det er naturlig for den å starte på nytt. Den tenner og skaper nytt liv hele tiden. Så bli ikke engstelig og tro at du holder på å miste den, bare fordi du på et tidspunkt ser at gnisten dør ut. Den vil tennes igjen – vær du sikker! Og alt som du sier og gjør som bidrar til dette, vil gi væren en følelse av at du er god for den. Og gjøre at den får lyst på mer av deg.

 

Væren kan bli svært utålmodig, og når den vil ha noe(n), skal det helst skje i går. Den er skapt for å øve seg på å være modig og for å gå direkte etter det den vil ha, så om den vil ha deg, kan du være sikker på at du merker det, og om du ikke er interessert, vil du nok måtte slite med å avvise den, for den er ikke god til å ta nei for et nei. Den liker ikke å gi seg, og blir sannsynligvis bare mer pågående om du avviser den. På en måte kan man si at den nesten liker å bli avvist, for det hisser krigeren og erobringslysten i den, og når den vinner deg (det er ikke et spørsmål om hvis for tegnet), blir seieren desto større og viser hvor modig, sterk og flink den er. Den vil helst være den beste og første i alt den gjør, så om det finnes romantiske konkurrenter, bør du absolutt vise dem frem. Den vil tennes av konkurransen, og ikke bøye av. Jo vanskeligere det er å vinne deg, jo mer vil væren skatte deg, når han først ”har” deg. Få mennesker er så målbevisste som tegnet, når den først har bestemt seg for noe(n). Den vil kjøre på, helt til du sier ja av ren og skjær utmattelse! Med andre ord kan det være smart å være litt kostbar, om du vil vinne den.

 

For å beholde en værs kjærlighet levedyktig og i vekst, kan det også være smart å aldri gi seg 100 % over. La den føle at det er litt motstand å gå på, slik at noe av utfordringen hele tiden er der. Om dette høres slitsomt ut, så vite at du trenger ikke ta de enormt store kampene hver dag – det holder å vise at du har din egen vilje og at du fint kan stå opp mot ham eller henne, men om du virkelig vil smøre på litt, kan du gi ham eller henne en mer kreativ utfordring, i form av for eksempel en spennende konkurranse med tilhørende spennende premier. Om du på en leken måte utfordrer væren i hverdagen, vil den elske deg for å gjøre livet dens mer innholdsrikt.

 

Det er svært viktig for dette tegnet å få være et unikt og selvstendig individ, selv om den er i et kjærlighetsforhold med deg. Det å bli for oppslukt i hverandre og å miste de personlige grensene i tosomhet over for lang tid, er noe væren ikke liker så godt. Den vil ha frihet til å operere på egenhånd, til å gå ut i verden og kjempe sine egne slag og til å oppleve egne eventyr. Den trenger spenning og utfordringer for å være lykkeligst. Om den vet at du vet at ingen kan kontrollere og dominere den, så kommer den sterkere og lykkeligere tilbake til deg, og forteller om alt det vidunderlige den har opplevd og hvor modig den har vært på sin ferd.

 

Væren og det erotiske

 

Den sterke gnisten følger tegnet inn på soverommet. Tegnet tennes kjapt og ofte. Det er et av de mest lidenskapelige og potente i hele kretsen. Kvinner blir gode til å spille ut det ypperste også av sine maskuline sider, når solen står plassert her. Dens gnistrende impulsivitet gjør den ikke til den mest tålmodige og et langt, smektende forspill kommer gjerne ikke i første rekke. Her er det lidenskapelig action som gjelder. Det blir ikke mye fjærlette berøringer og hvisking av kjærlighetserklæringer i øret, nei, ”get on with it” og gjør det man er kommet til denne verden for å gjøre! Og gjør det gjerne kjapt, for vi har ikke all verdens tid. Og gjør det mye! Den naturlige, dyriske måten å følge sine instinkter på, følger altså i stor grad med væren inn på soverommet. Om man liker det myke, sensitive, drømmende og utsettende, så er tegnet ikke den rette for deg å havne under dynen med. Men om du liker den litt røffere stilen, og følelsen av virkelig å bli tatt, så bli med. Og husk på dette med at gnisten tennes på nytt, og på nytt og på nytt. Så det den kanskje mangler på det langvarige forspillet, tar den igjen på hyppighet.

 

Den kvinnelige vær

 

Den kvinnelige vær er ulik vær-mannen hovedsaklig på den måten at hun kanskje mer starter gnisten i andre, heller enn at den herjer vilt i henne selv. Der han innehar den, mer skaper hun den i andre. Vær kvinnen kan ha mer distanse til sine intense og impulsive følelser, enn det vær-mannen har. Hun brygger gnisten inni seg og med det lynende levende blikket sitt sender hun den over til deg. Hun inspirerer menn og får dem til å føle seg mer levende og energirike i sitt nærvær – hun får dem til å føle seg som 100 % menn. Hun liker å utfordre dem litt. Hun føler seg vel i mannlige miljøer og kan med letthet ha venner som er menn, og hun fremstår ofte som litt uoppnåelig, som den alle vil ha, men som bare den sterkeste kan ”få”. Det er hun som bestemmer hvem hun lar seg falle for, og om hun bestemmer seg for det, kan hun få menn til å falle som fluer.

 

Hun er veldig målbevisst og viljesterk. I flørten kommer utfordringen og leken inn, og når styrken og livsgleden i den kvinnelige væren kommer frem, kan  hun få det til å brenne av lengsel i en mann, for han sanser styrken hennes, og den vil han selv ha. Hun er en utfordring, og nettopp det at hun inspirerer jaktinstinktet i en mann, gjør at så mange får lyst til å jakte på nettopp henne. Så der den mannlige vær søker å være en ridder og finne en kvinne han kan beskytte, søker den kvinnelige vær mer en mann som er verdig og sterk nok til å ta utfordringen og vise at han kan erobre henne. Det hun ikke sier høyt, er at hun aldri lar seg erobre. Det er hun som er den store erobreren.

 

Hun er selvstendig og ønsker friheten sin, så en mann bør aldri tro at han kan temme og fengsle henne. Av alle stjernetegn er det vær-kvinnen som i størst grad tenker på seg selv på en sunn og selvhevdende måte. Om du ydmyker og prøver å kontrollere henne, vil hun raskt forsvinne. Det er hun som bestemmer i riket sitt, det er hun som sitter på den dyrebare og livgivende ildkulen sin. Om du er heldig nok til at hun deler hjertet sitt med deg, så er det viktig at du lar henne få være den ”brannstarteren” som hun er skapt for å være. 

 

Den mannlige vær

 

Det som er spesielt med den mannlige vær, i forhold til den kvinnelige, er at mannen søker en relasjon der han kan få opptre som den galante ridder. For han er ikke bare naturlig, dyrisk maskulinitet, men også en gentleman, som ønsker å heve og forfine seg selv. Han kan like at det finnes markerte forskjeller mellom kjønnene, og på dette vis kan han være litt gammeldags. Det er ikke slik at han er mannsjåvinistisk, men han kan like å holde fast ved de forskjellene mellom kjønnene, som kan skape spenning og magi. Han er virkelig en mannemann, i dyrekretsen en av de aller mest maskuline, og for å få frem sitt ytterste potensial, trenger han en kvinne som er hans motstykke og gjerne nettopp hyperfeminin. Han ser på seg selv som så stor og sterk, som en så selvsikker leder, at han trenger en kvinne som er villig til å la seg beskytte. Dette er viktig for ham, for han ønsker å være denne galante beskytteren, det får i maksimal grad frem mandigheten hans. En ultra feminin kvinnelig representant fra dyrekretsen kan for eksempel være en som i stor grad er preget av krepsens tegn. Her møtes det harde og det myke på et vakkert vis.

 

Potensielle skyggesider

 

En potensiell skyggeside i tegnet er at den kan bli for opptatt av seg selv, og ikke se andres sannhet – om den ikke har det godt med seg selv, kan den bli en stor og sint egoist. Den kan bli diktatorisk og overdrevent opptatt av å vinne kamper som egentlig ikke er verd å kjempe. Kranglevoren, rett og slett. Denne tilstanden kan være et resultat av at den kjeder seg, fordi den ikke har store utfordringer nok - fordi den ikke får erobre, vinne og føle at den er så stor og sterk, som den ønsker/trenger å være. Om han ikke gir seg selv lov å være den beskyttende ridder for en kvinne, og hun ikke gir seg selv frihet nok fra en mann til å utfolde individualiteten sin, kan gnisten midlertidig visne. Når dette skjer, er det som medisin for tegnet å starte et nytt og kreativt prosjekt for å finne tilbake gnisten sin. Da er det viktig for den å vite at man ikke løser ”problemet” ved å starte en ny gnist i naboens tilsynelatende grønnere hage. Det finnes større og mer langvarige utfordringer, som væren med fordel kan søke.

 

Det å trene hardt og innen en konkurranse sport kan hjelpe. Den liker fart, spenning og at et moment av fare er involvert. Racerkjøring, kickboksing, ekstremsport. Om den er av det mer bedagelige slaget, kan muligens en dag på travbanen hjelpe på, men stort sett liker den mannlige væren å være aktiv og helst være jockeyen selv.

 

Tegnet kan også tenke på at det er naturlig for den å brenne ut litt av og til. Det er den måten den fungerer på, for med så stor energiutfoldelse, og så stor kraft rettet mot livet selv, trenger den små pauser innimellom, der den må få lov til å være litt utenfor seg selv. Den må få hvile og bruke tid på å brygge opp gnisten sin på nytt.  

Væren
UA-132471339-1