UA-132471339-1
Vannmannen
Vannmannen og kjærlighet

 

Vannmannen og kjærligheten

 

                                 forelsker seg plutselig, som lyn fra klar himmel. Den kommer ofte svært overraskende inn i livet ditt, nesten som om den daler ned fra himmelen, rett ut fra intet. Den er magnetisk tiltrekkende, den nærmest sjokker deg med den spennende og spesielle auraen sin. For ja, ordet spesiell er ett du i stor grad kan bruke, når det gjelder dette tegnet. Dette er originalen, den som skiller seg ut, den som går mot strømmen og den som liker å være en rebell og som elsker følelsen av å være uberegnelig. Sier du ja, bare den si nei. Om omvendt. Så tro ikke at dette er en ”vanlig” person – nei, her er det nok et helt annet sett spilleregler å forholde deg til, enn dem du er vant med. Han eller hun kan være ganske så smart, og til og med genial, og tankene kan gå til den gale professoren. De har stor mental kapasitet og til tider kan du få inntrykk av at de kan spå om fremtiden. Den virker som å ligge litt foran oss andre i tid. 

 

Vannbæreren er venn med alle den møter. Den er så vennlig og interessert i deg, at du får lyst til å fortelle den noe spennende om deg selv. Den er så nysgjerrig på deg at du får lyst å dele. Og den liker at også du er litt spesiell – og den søker nettopp dette - så ofte er det nettopp det litt positivt ”rare” som kan bli tematisert mellom dere. Den elsker også å diskutere de store tema som opptar menneskeheten, den er svært humanitær og liker å kjempe den svakes kamp. Så forvente de ”store” samtaletema og diskusjoner. Du kan ikke unngå å bli nysgjerrig i dens nærvær, for den vil vise deg en svært så artig og annerledes måte å se verden på. Den er god på å snakke om ”alt”, kanskje bortsett fra intimt romantisk følerier – kommer du inn på slikt, kan den ha en tendens til å bli litt fjern, å stirre opp i luften, kanskje etter en mulig UFO der oppe.

 

Den er mentalt sterk og kanskje ikke like god på emosjoner, hvilket kan bli litt for nært, for komplisert for den. Vannmannen er romantisk, men kanskje litt dypt der nede, og på et sensitivt vis, som ikke kan presses frem. Om den sier en gang at den er glad i deg, så gjelder det, inntil kontra meldingen eventuelt kommer. Forvente altså ikke å bli overøst med komplimenter og intime kjærlighetsbetroelser fra den. Den er ganske fast i sine tanker og meninger, så om den først har bestemt seg for at den er forelsket i og senere kanskje til og med elsker deg, så gjør den nettopp det. Det er ikke så lett å få den til å skifte mening om noe, hvilket også gjelder, om den er en innbarket ungkar. Den er veldig glad i vanene sine, og har ikke så lett for å endre på disse, som kanskje andre tegn har. På den annen side kan den sette i gang store endringer, helt plutselig og kun forandringens skyld – den liker ikke å kjede seg, og det er sikkert at du heller ikke vil kjede deg med den.

 

Det at dette tegnet plutselig forelsker seg i deg, kan ha en bakside, for plutselig er et ord som i stor grad gjelder for den. Like plutselig som den kom inn i livet ditt, kan den nemlig forsvinne, og dette tegnet er en mester i å bryte seg løs. Den er god på gjøre det slutt, for å si det slik. Frihet er svært, svært viktig for den, og om du for eksempel er sjalu, og nekter den å danse tango med en X, så kan du være sikker på at du ikke får beholde den. Vennskap er nemlig så viktig for den, at den ser ikke grunn til ikke å være venn med ”alle”, og ikke bare med X kjærestene sine, men kanskje også med deg – den fungerer ofte bedre på et vennskapelig plan, enn på et ”kjæresteplan”. Så om en vannmann skal være ideell for deg, er det fint om du også liker det litt distanserte, der man er to svært så atskilte individer, heller enn mer å smelte sammen til ett.

 

Vannmannen liker det slik: Litt distansert, mye tid for seg selv, mye tid sammen med mange andre mennesker. Den trenger å være totalt seg selv og liker ikke å begrense seg på noe vis. Du kan rett og slett aldri ”fange” den, den har ikke lett for å forplikte seg, for eksempel i et ekteskap. Sammen med skytten er vannmannet det tegnes som er kjent for å gifte seg senest i livet, eller kanskje ikke i det hele tatt.

 

Det fine med vannmannen, er at den lærer deg noe om hva ekte kjærlighet er. For ekte kjærlighet er ikke å eie og begrense et annet menneske, ekte kjærlighet er ikke å si at ”elske meg og kun meg, for deg skal det finnes bare meg i denne verden her”. Nei, den lærer oss at kjærligheten er større, at den ikke kan og bør begrenses til bare ett menneske, og at om man blir for avhengig og knyttet emosjonelt til bare en person, vil man etter hvert miste seg selv. Vannmannen lærer deg at den viktigste personen å ivareta, nettopp er deg selv. Og at det må være lov å være glad i mange. Og at om kjærligheten skal vare, må den være FRI. Det er noe med tegnet som får den til å kutte båndet, med en gang du blir for krevende, begrensende og eiesyk. Den kan ikke noe for at om du blir for klengete, så bare den trekke seg ut. Og det gjør den så kontant og sjokkerende at du kan bli sittende igjen i månedsvis etterpå og lure på hva som egentlig skjedde.

 

Her kan du huske på dette med at den er en svært god venn, så om du trenger den og å snakke om det som skjedde, så vil den stekke seg lang og være der for deg. Inntil du eventuelt blir for krevende igjen, og den på ny smetter unna. Man kan kanskje si at vannmannen elske høyest på avstand, så vil du holde på den, er det viktig at du skaper nok distanse ved både fysisk og psykisk å gi den mye spillerom, pluss på det mer mentale plan. La den ofte få være i fred med tankene sine, og sin egen individuelle person. Det sier seg selv av en vannmanns partner helst bør være temmelig tilpasningsdyktig. Det er også viktig å få med at en vannmann er veldig ærlig. Den er ikke en som går bak ryggen din, men sier det heller slik som det er. Om den en gang i 1997 sa at den elsker deg, så bør du fortsette å tro den på det.

 

Vannmannen og det erotiske

 

Her, som ellers i livet, kan tegnet like det litt spesielle. Den elsker å eksperimentere og mener at alt bør prøves i hvert fall en gang. Dens spesielle og elektriske aura kan få deg til å føle deg sitrende sammen med den, og siden vannmannen er så sterk mentalt, er den spesielt god til å ”elske deg med hjernen”. Den trenger et mental tilknytning til deg for å få skikkelig tenning, så et ordrikt forspill er noe som den kan like. Og da gjerne på det litt distanserte plan, så det ikke blir for klissete og emosjonelt, for da kan den lett falle litt ut. Et rollespill der dere er som fremmede og noe ”fjerne” fra hverandre, kan passe ham godt, for eksempel den reisende som møter en reisefelle på tur, på et fly helst, og som har plutselig og sjokkerende ”annerledes” sex, før dere skilles og aldri møtes igjen. I fantasien vil det tenne den å se den andre personen forsvinne og aldri få vite hvem hun eller han egentlig er.

 

Vannmannen kan like uvissheten, heller enn det trygge, den er god til å leve nettopp med uvisshet. Den nærmest foretrekker det, fordi den har det mer spennende da. Hvilket er nok et stikkord for tegnet på soverommet: Han liker alt som er spennende på det seksuelle plan. Det betyr ikke at den blir lett lei av dere to, for husk at den er ganske så bestemt, når den først har tatt en ”avgjørelse” om at det er deg han vil ha, men dette med spenning betyr heller at den er god på å skape nettopp spenning, og at den blir glad for om du deltar i å skape den. Så litt vågalhet, overraskelser – rett og slett det å sjokkere den – kan være et genialt trekk å ta på soverommet. Her kan du teste ut nesten alt som du vil, for det er ikke lett å sjokkere den. Sjansene er større for at det er den som vil sjokkere deg.

 

Vannmannen kan like alt det fremmede og dermed det eksotiske, så alt som kan gå i denne retning, for eksempel sex i et eksotisk land, ligger høyt på den seksuelle ønskelisten. For tegnet finnes det en sterk sammenheng mellom sex og det spirituelle, så ofte kan den heve det seksuelle til noe overjordisk vakkert, samtidig som den kanskje ikke er av de mest fysisk-sanselige slaget. Den er ikke typen som liker å ta hardt i deg, for å si det slik. Under sex kan de emosjonelt sett tendere mot det litt kjølige.

 

Den kvinnelige vannmann

 

Den kvinnelige vannmann er glad og inspirerende. Hun deler gledelig med andre og kan være en svært god støtte for sin partner. Siden hun er så lite dømmende og så veldig optimistisk, vil en mann føle seg løftet i hennes nærvær, han vil føle seg anerkjent og kjenne at ”her kan jeg ikke gjøre noe feil”. Hun er altså god på å akseptere andre akkurat som de er. Videre er hun et naturbarn, lite selvhøytidelig og lite opptatt av hvordan hun ser ut. Hun stresser ikke med for mye husarbeid, så hjemme hos henne finnes en avslappende atmosfære, der de fleste kan være seg selv, og på grunn av dette finner hennes partner det lett å ta med seg kamerater hjem og se for eksempel en fotballkamp. Vannmann kvinnen er så avslappet og likefrem, at hun likegodt kan slenge seg ned foran TV og slenge bena på bordet sammen med gutta. Og alt dette samtidig som hun deler av sin smittende, optimistiske og inspirerende utstråling. Hun kan altså være svært så avhengighetsskapende å være med. Det er veldig lett å føle seg glad i hennes nærvær. Hun er leken og livlig i sitt uttrykk og det finnes stor bevegelse der, både når det gjelder ansiktsmimikk og kroppsspråk. Hun er en god lytter og en intelligent samtalepartner.

 

Denne kvinnen kan også kunsten å gi en mann mye frihet og spillerom. Siden hun selv har en tendens til å foretrekke den litt distanserte kjærligheten, heller enn den intenst klengete, så gir hun til sin partner, det hun selv har behov for. Han trenger ikke frykte at hun skal bli innpåsliten og kreve for mye av ham, for hun liker svært godt å ha sitt eget private spillerom. Så her er det duket for at frihetsfølelsen og friskheten blir godt bevart, med henne kan livet bli lekende lett og moro. Samtidig er hun veldig dedikert når hun elsker, hun foretrekker langvarige forhold og å elske en person, fremfor å sjonglere rundt med flere. Om du er en mann som nyter de intense, dype og svært nære kjærlighetsbåndene, så er dette kanskje ikke den ideelle kvinnen for deg, for med henne kan du da lett føle at du aldri får nok. Hvilket forresten kan gi næring til nettopp den evige og største kjærligheten...

 

Hun er ute etter en litt spesiell mann, samtidig som hun liker at han er naturlig. Hun kan like en håndverker som også er intellektuell, en rørlegger som leser Tolstoj kan for eksempel være helt etter hennes smak. Hun har en spesiell forkjærlighet for en mann som virkelig tenker selv, og som kanskje tenker litt utenfor boksen. Hun har tendens til å velge menn som i stor grad er opptatt med egne ting, slik at hun får den friheten som hun selv har behov for. Siden hun er så god på å gi sin partner så mye inspirasjon og optimisme, kan han etter hvert ta henne som en selvfølge, hvilket hun kan være litt sen til å reagere på. Men om hun bryter båndet, så er det svært gjennomtenkt, og hun ser seg ikke tilbake. Hun mister aldri troen på at ”den rette” mannen er der ute, så hun fortsetter å finne ham, inntil den rette – som setter nok pris på henne – dukker opp. Det er noe uberegnelig og uventet med en vannmann kvinnes romantiske relasjoner, det finnes ingen regler her, og hun er også en som lett kan snu om og finne på å gå tilbake til en tidligere X – om han i mellom tiden har ”tatt til fornuften” og innsett hvilken perle hun er. Få kvinner kan som henne, gjøre en mann inspirert og rett og slett glad over å være i live. 

 

Den mannlige vannmann

 

Dette kan være den mest kompliserte, uavhengige og uberegnelige mennene av dem alle. Han er som oftest høy og kraftig bygget, vanligvis en veldig vakker og elektrifiserende sjarmerende mann, så han har aldri problemer med å få kvinnene til å komme til seg, noe de som oftest også gjør, heller enn at han jakter på dem. Litt av sjarmen hans ligger i at han selv ikke er klar over hvor tiltrekkende han er. I oppveksten kan han gjerne sees på som litt utenfor, som en som ser litt annerledes og kanskje underlig ut, men senere kommer både hans utseende og ikke minst hans intellektuelle genialitet mer til sin rett, og den ”stygge” andungen vokser opp til å bli den vakre svanen.

 

Til tross for at han kan føle seg ”annerledes”, og etter hvert også nettopp på grunn av dette, ser han opp til seg selv, og ønsker en kvinne som skal sette ham på pidestall og beundre ham som en gud. Ofte har han en tendens til – i langvarige forhold – å la henne gjøre de små praktiske hverdagstingene for seg, slik at han selv får mer tid til sin høytsvevende filosofering. Han liker å opphøye hverdagen, og siden han ser på seg selv som så spesiell, føler han også at den kjærligheten han har å tilby, er tilsvarende unik. Dermed søker han en spesiell kvinne i retur, han ønsker en særegen måte å beundres av henne på, og om hun skulle finne på å kjede seg, og hverdagen som var ment for å være opphøyd, faller i nærheten av å bli kjedelig – ja, da søker han gjerne spenning andre steder. Men det at han søker spenning og opphøyelse i hverdagen, gjør også at han kan behandle sin kvinne med svært mye smigrende oppmerksomhet i offentlighet.

 

Det er hodet, heller enn hjertet, som styrer denne mannen, som har en klar plan for å realisere den han ønsker å være. Han kan være distansert til egne følelser, for han ønsker ikke at lidenskaper og tilknytninger skal komme i veien for det han ønsker å oppnå i livet. Og mest av alt ønsker han å være fri til å filosofere på et så stort og fremtidsrettet område som overhode mulig. I ytterste konsekvens kan han i perioder av livet ofre og undertrykke et seksualliv, fordi han føler at andre livsområder må komme først. Han kan på en måte sette seg ”over sex”. Han bryr seg lite om hva andre skulle mene om dette – og om seg selv generelt.

 

Han vet at han er spesiell, og det han egentlig ønsker er å bli udødeliggjort av massene, heller enn å bli beundret av en person. Sånn sett er han upersonlig i sitt kjærlighetsliv. Dette er noe kvinner, gjerne helst i begynnelsen, også kan beundre, for siden han er så god til å kontrollere og nærmest undertrykke sine seksuelle lyster, oppfatter kvinnene lett at de kan stole på ham. Han virker som en som har kontroll, hvilket han absolutt også har, men som i lengden ikke stopper ham i å utøver sine noe spesielle seksuelle lyster. Han kan være en av de mest hemmelighetsfulle her, og ha sine spesielle fetisjer som de nærmeste aldri får vite om. Han kan være litt kinky, for å si det slik. Og han er som sagt veldig opptatt av alt som er nytt. Du kan med fordel jobbe litt ekstra med din oppfinnsomhet, og om dette høres ut som kjedelig arbeid og et urettferdig krav for deg, så er han kanskje ikke den du lettest kan bli lykkeligst med. Det enkleste er om du av natur er uberegnelig og litt spesiell, så ”jobben” gjøres av seg selv.

 

Potensielle utfordringer

 

Tegnets frihetsbehov kan bli så stort at den kan ha problemer med å bli værende i et langvarig og forpliktende forhold. Den kan få for lav terskel for å bryte ut, og den kan også gjøre det for impulsivt, og uten å forberede sin partner, slik at bruddet kan bli svært vondt. Vannmannen kan også bli for opptatt av det nye, av det spesielle, slik at den blir hardt utfordret på å være fornøyd med det som den har. Om han eller hun har disse rastløse egenskapene buldrende i seg i stor grad, kan det være vanskelig for partneren å føle seg trygg med den, slik at partneren, for å unngå å bli såret, gjerne er den første til å gå. Slik kan vannbæreren sørge for at den blir litt ensom til slutt, at den hvileløst vandrer videre, uten å slå seg skikkelig til ro noe sted. En løsning for den kan være å bli dyktigere til å skape spenning i seg selv, å finne en svært tilpasningsdyktig partner, som kanskje selv er svært uavhengig og frihetsbevisst, og å telle til ti før den på impuls bryter ut av et forhold.  

Vannmannen
UA-132471339-1